Početna strana > Organski proizvodi

Kakao prah (organski proizvod) 150 gr

Cena: 663.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 2505016
Robna marka: Planet BIO
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 150 gr

Kakao prah (organski proizvod).

zemlja porekla: Peru

• svojstva:
Theobroma cacao, kakao drvo, je malo zimzeleno drvo, čije su prirodno stanište tropski predeli Centralne i Južne Amerike. Kakao je naširoko poznat po svom semenu, kakao zrnima. Maje i Asteci su ih visoko vrednovali, koristeći kakao zrno kao novac kao i za spravljanje namirnica i gorkih napitaka. Od kakao zrna se proizvodi kakao prah, najvažniji sastojak svake čokoladne poslastice.

Kakao je jedna od najkompleksnijih namirnica na planeti jer sadrži preko 300 aktivnih supstanci kao što su fenil etilamin, serotonin (oba deluju kao antidepresivi), anandamid (doprinosi osećaju radosti i sreće), teobromin i dopamin (oba stimulišu nervni sistem). Za Maje i Asteke, kakao je bio sveto drvo.

PlanetBIO kakao prah sadrži obilje proteina (24,1% ukupne mase), što doprinosi rastu i održavanju mišićne mase i normalne strukture kostiju. Takođe je značajan izvor minerala cinka, magnezijuma i gvožđa.

PlanetBIO kakao prah se proizvodi od organskih kakao zrna, vrste kriolo. Za razliku od većine kakao proizvoda na tržištu, PlanetBIO kakao zrna se ne peku pre pretvaranja u prah, zadržavajući tako najveći deo nutrijenata koji se inače uništavaju pečenjem.

Kriolo kakao zrna, od kojih se proizvodi PlanetBIO prah, predstavljaju najređi i najskuplji kakao, koji čini svega nekoliko procenata ukupnog svetskog useva kakaa. Ima bogatu, punu i kompleksnu aromu, koja se dugo oseća. Kriolo kakao je posebno teško uzgajati zbog njegove osetljivosti na uslove životne sredine i malog prinosa kakaa po drvetu. Zbog toga je kakao vrste kriolo toliko visoko vrednovan i poštovan kao namirnica.

PlanetBIO kakao prah ima bogatu i intenzivnu čokoladnu aromu. Pošto je minimalno obrađen sadrži originalnu kakao aromu, pa ne očekujte sladak ukus kao kod konvencionalnih kakao prah proizvoda. Može se koristiti za pripremanje čokoladnih napitaka, izvrsne čokolade, pudinga, sladoleda, kolača, keksa, namaza i drugih čokoladnih poslastica, koji se mogu zasladiti prirodnim zaslađivačima, kakav je PlanetBIO kokosov šećer. PlanetBIO kakao prah se može koristiti i kao sastojak ručno spravljenih proizvoda za negu tela.

Koristi od kakaa:
    • povećava nivo energije,
    • deluje kao afrodizijak,
    • stvara osećaj sreće, zadovoljsta i radosti,
    • štiti od kardiovaskularnih bolesti,
    • popravlja cirkulaciju krvi,
    • neutrališe dejstvo slobodnih radikala.

• za one koji žele da znaju više:
Maje i Asteci su gajili kakao pre više od 3000 godina i zvali ga cachoatl?

Maje i Asteci su pravili hranljive napitke od kakaa koje su zvali xocolatl? Xocolatl znači »gorka voda« na jeziku Nahuatl.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.