Sastojci

  • 250gr nauta (leblebije)
  • 1 komad kombu alge
Prepare Time
Četvrt kilograma nauta isperite, a zatim prelijte vodom i ostavite preko noći da odstoje.
Prospite vodu u kojoj je naut bubrio, prespite naut u ekspres lonac, prelijte vodom tako da je nivo vode oko 5 cm iznad mahunarki. Kuvajte tri četvrt sata.
Skuvan naut ima vrlo blag, neutralan ukus ga možete posoliti a zatim jesti sam ili ih koristiti kao osnovu za razna druga jela, salate, umake...

Kako biste olakšali varenje nauta preporučujemo vam da ga kuvate sa komadom kombu alge, koju nakon kuvanja možete naseckati i pojesti ili odstraniti (kombu alga tokom kuvanja ispušta sastojke koji će olakšati varenje leblebija, dati ugodan ukus i obogatiti ovo jelo mineralima). U vodu za kuvanje možete dodati i lovor i druge začine

Potrebne sastojke možete kupiti i u našoj internet prodavnici:
Alge kombu 25 gr
Naut (leblebija) BIO
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.