Početna strana > Začini i pikantni dodaci > Začini

Kari 20 gr

Cena: 27.00 rsd
Šifra: 3832097
Robna marka: Herbico
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 20 gr

Kari - mešavina začina.

• svojstva:
Kari poseduje protivupalna svojstva, dobar je antioksidant, sprečava nastanak Alchajmerove bolesti. Antoksidanti štite neurone i pomažu onima koji imaju umerenu demenciju da očuvaju svoje kognitivne funkcije. ”Čak i mala količina karija utiče na poboljšanje kognitivnih sposobnosti“ (smatra naučnik Ce Pin).

•način primene:
Upotreba: Najčešće se upotrebljava za jela od pirinča, mesnih jela i u sosevima. Koristi se za proizvodnju senfa i Worchester sosa.

•za one koji žele da znaju više:
Kari je indijska mešavina začina popularna u celom svetu. Tamno žute boje je, karakterističnog mirisa i pikantnog ukusa. Glavni sastojak je tamno žuti prah ,,žutog korena''  - kurkume.

Koren kurkume se kuva, suši, oguli mu se koža, zatim se melje u prah. Pored kurkume u sastav karija ulaze još  i: kardamon, korijander, paprika ili čili paprika, kim, muskat, klinčići, biber, cimet.

U Indiji domaćice pripremaju same ovaj začin prema ukusima članova porodice, na zapadu ovaj začin dobijamo gotov. Kari može imati brojne varijacije, može biti blaži ili ljući. U radnjama se najčešće nalaze blage varijante ovog začina.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.