Sastojci

  • Razno korenasto povrće (šargarepa, peršun, paškanat...),
  • koren čička,
  • krompir - napravite sami svoju kombinaciju.
  • Susamovo ulje,
  • tamari sos.
  • Jelu možete dodati i arame ili hidžiki alge, tofu sir, sejtan...
Prepare Time
Povrće isečete na štapiće. Dinstate, sa malom količinom tamnog, hladno ceđenog susamovog ulja i vode, oko 30 minuta na tihoj vatri. Pri kraju se doda tamari soja-sos.
•napomena:
Ovaj način pripremanja hrane u Japanu se zove kinpira i slična jela moguće je pripremati od različitog povrća, a najčešće se koristi koren čička i lotosa, šargarepa, arame i hidžiki alge, tofu i sejtan.
Odlika dugog laganog kuvanja, tipičnog za zimska jela, jeste da se toplota iz ovih jela jednako lagano otpušta kao što je u njih i ušla.

Potrebne sastojke možete kupiti u našoj internet prodavnici:
Čičak - sveži koren
Susamovo ulje Mitoku 200 ml
Devičansko susamovo tamno ulje 250 ml
Tamari soja sos Mitoku 200 ml
Alge arame 25 gr
Alge hidžiki 25 gr
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.