Početna strana > Organski proizvodi

Komorač (organski proizvod) 50 gr

Cena: 214.00 rsd
Šifra: 0500014
Robna marka: Bio salaš Farago
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 50 gr

Komorač BIO - prirodno gajeno na salašu pod organskom kontrolom.

zemlja porekla: Srbija

• svojstva:
Smanjuje nadutost, grčeve, preporučuje se dojiljama jer pospešuje mlečnost, smiruje želudac.

• način primene:

Kao čaj i kao dodatak jelima ( u kuvanju se dodaje u pripremi hleba, mesa, sosova ).

podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod.
Broj sertifikata: 87/05-12
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic control system
Kliknite ovde ukoliko želite da saznate šta je to organska proizvodnja.
Više podataka o domaćim gazdinstvima od kojih za Vas nabavljamo organske proizvode pročitajte ovde.

•za one koji žele da znaju više:
Bio salaš Farago bavi se organskom proizvodnjom i uzgaja zob, raž, čajeve i začine, šargarepu, pasulj azuki, kupus, peršun, paštrnak, itd. Specijalitet ovog bio salaša svakako su začini i ručno prerađeni i sušeni čajevi visokog kvaliteta.

Zašto organska proizvodnja?
Postoji više razloga zašto potražnja za organskom hranom sve više raste i zašto organska hrana vremenom postaje sve popularnija u odnosu na konvencionalnu, komercijalno proizvedenu hranu, a najvažniji razlozi su: organska hrana je ukusnija i zdravija.

Prema brojnim istraživanjima, sveži organski proizvodi sadrže i prosečno 50% više vitamina, minerala, enzima i biološki aktivnih sastojaka nego što to imaju odgovarajući konvencionalni proizvodi. Osim toga, korišćenje organske hrane znači i siguran način izbegavanja korišćenja genetski modifikovane hrane. Organske sirovine ubiraju se sa zemljišta koje nikada nije hemijski tretirano ili je prošlo kroz tzv. ,,period odmaranja'', od najmanje dve do tri godine. Potom, zemljište i zasadi moraju da budu održavani u skladu sa zahtevima Zakona o organskoj proizvodnji i organskim proizvodima, gde nije dozvoljena primena pesticida i đubriva sintetičko-hemijskog porekla, kao ni regulatora rasta i aditiva, te tako primarni poljoprivredni proizvodi zadržavaju svoj izvorni ukus, koji često zovemo „ukus namirnica sa sela“. U pogledu prerade primarnih sirovina i proizvodnje finalnih proizvoda, organski sistem propisuje proizvodnju bez upotrebe štetnih aditiva: boje, arome, konzervansa... Zdravstvena bezbednost hrane ostvaruje se u toku celokupnog proizvodnog ciklusa, od samog zametka, kao preduslov za zdravu sirovinsku osnovu do finalnog proizvoda.

BIO SALAŠ FARAGO je porodično gazdinstvo koje već više godina po tim principima radi, i delatnost na salašu Farago je posebno pod znakom zdravlja pošto se na njemu gaje kopriva, hajdučka trava, miloduh, matičnjak, majčina dušica, i još vrsta lekovitih i začinskih biljaka. Organizatorski poslovi obavljaju se u Nemačkoj i radi ih diplomirani lekar alternativnih medicina i njegova porodica. Među proizvodima bio salaša Farago mogu se još naći i više vrsta pasulja (kao azuki, mungo i domaće sorte), lan, kokičar i žitarice.

Poslednje drvo kad se poseče,
Poslednjom rekom otrov poteče,
Poslednja riba reš ispeče,
Čoveče,
Da li će ti doći do svesti
Da se novac ne može jesti?

          (proročanstvo Kri indijanaca)

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.