Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani > Proteinska brašna

Konopljin protein u prahu (organski proizvod) 500 gr

Cena: 2060.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 3002005
Robna marka: Canah
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 500 gr

Konopljin protein u prahu  - 100% čista organska superhrana.

Ovaj proizvod nosi oznaku ,garantovano biološki uzgoj'. Ukoliko želite da saznate šta je to biološki uzgoj kliknite ovde.

zemlja porekla: Rumunija

• sastav:
100% konopljin protein.

• podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod. 
Broj potvrde: 0047/2011
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic control system
Kliknite ovde ukoliko želite da saznate šta je to organska proizvodnja.

• svojstva:
Konopljino seme je veoma hranljivo. Ukus mu je sličan oraščiću ili semenu suncokreta. Može da se koristi za pripremu ukusnih i nutritivno veoma vrednih salata, jela, napitaka.
Oljušteno konopljino seme sadrži 41 % masti, 15 % ugljenih hidrata i 30 % proteina, od čega je kojeg 65 % čini lako svarljivi protein edestin, koji čini konopljino seme idealnim proizvodom za vegance i vegetarijance, pošto uspešno zamenjuje sve vrste životinjskih proteina.
Oljušteno konopljino seme sadrži esencijalne masne kiseline Omega 6 i Omega 3 u odnosu 3 :1, idealnom odnosu koji održava čistim čak i najmanji krvni sud i na taj način deluje preventivno protiv kardiovaskularnih bolesti. Ono je takođe dobar izvor vitamina E u formi alfa-beta-gama i delta-tokoferola i alfa-tocotrienola.
Magnezijum i visoko-kvalitetni proteini u konopljinom semenu vam pomažu da sačuvate zdravlje tokom perioda teškog rada i pomažu da održite balans prilikom stresnih situacija, tako da se konopljino seme naročito preporučuje intelektualno i fizički aktivnim pojedincima. Konopljino seme se zbog svoje visoke nutritivne vrednosti preporučuje i za ishranu trudnica i dojilja.

hranljive vrednosti za 100 gr proizvoda:
Energetska vrednost 370 kcal/1540 KJ.
Proteini 49.2 gr, šećer 7.5 gr, so 0.9 gr, mononezasićne omega 9 1.2 gr, polinezasićene omega 6 6.1 gr, omega 3 2 gr, skrob 2.6 gr, vlakna 20.8 gr, masti 11 gr, ugljenihidrati 10 gr, zasićene masti 1.2.
Vitamini b3 34.6 mg, B6 3.7 mg, alfa E 0.3 mg, ipsilon E 3.7 mg. MInerali: kalcijum 140 mg, gvožđe 18 mg, fosfor 1420 mg, magnezijum 650 mg, kalijum 1420 mg.

način primene:
Od 2 do 4 supene kašike dnevno u ukusnim šejkovima od voća, povrća, žitarica, začina.

• za one koji žele da znaju više:
Ovaj proizvod pravi se od industrijske konoplje, ne od marihuane. Zakonska regulativa u Republici Srbiji još uvek zabranjuje svaku upotrebu marihuane. U svetu je u nekim zemljama marihuana legalizovana, a u nekim zemljama je legalizovana samo njena medicinska upotreba. U Srbiji je još uvek jedino dozvoljeno koristiti i prodavati prozvode koji se prave od industrijske konoplje, ne i od marihuane. Naš tekst sa najčešće postavljanim pitanjima na ovu temu pročitajte ovde.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.