Sastojci

  • 1 srednje velik koren celera
  • 2 šargarepe
  • lišće celera
  • 2 krompira
  • 2 čenja belog luka
  • 1 ljubičasti luk
  • svež peršun
  • 2 šolja vode
  • kašičica miso paste
  • maslinovo ulje
  • so i biber
  • list lovora
  • malo pavlake
Prepare Time od 15 do 30 minuta

•sastav:
1 srednje velik koren celera, 2 šargarepe, lišće celera, 2 krompira, 2 čenja belog luka, 1 ljubičasti luk, svež peršun, 2 šolja vode, kašičica miso paste, maslinovo ulje, so i biber, list lovora, malo pavlake

•način pripreme:
Operite i oljuštite povrće, nasecite ga na krupne komade. Kada čistite celer, odstranite mekanu šupljikavu sredinu. Beli luk i ljubičasti luk nasecite na sitno, sitno. Zgrejte ulje i dodajte na njega jedan i drugi naseckani luk, kao i lišće celera. Neka se dinsta oko 3 do 4 minuta.Dodajte ostalo povrće i kuvajte oko 5 minuta.
Sipajte vodu, dovoljno da prekrije povrće. Začinite solju i biberom i, ukoliko želite, i lovorovim listom. Kada provri smanjite vatru tako da oko 20 minuta povrće nastavi da se kuva (oko 20 minuta ili nešto više).
Uzmite ručni blender i izmiksajte povrće (prethodno izvadite lovorov list iz supe). Ukoliko vam se čini da je supa suviše gusta dodajte još malo vode. Povrće možete izmiksati i u presi za povrće.
U supu možete dodati, ako imate, i svežeg korijandera ili majčine dušice.
Pre služenja dodajte i razmućenu kašičicu miso supe.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.