Sastojci

  • 300 gr svežeg spanaća,
  • 2 krompira,
  • kašičica miso paste,
  • 2 kašičice gija ili putera,
  • biber i morska so,
  • malo pavlake (mlečne ili biljne)
Prepare Time od 15 do 30 minuta
Operite i očistite spanać. Oljuštite krompire i isecite ih na krupne komade. Stavite šerpu na vatru i dodajte gi ili puter da se lagano istope i zgreju, pa dodajte spanać i krompir. Neka se oko pet minuta na krompir i spanać proprže, ne na jakoj vatri nikako, tek toliko da spanać pusti vodu. Dodajte vodu (toliko da prekrije povrće i još malo više od toga). Kada supa provri, sanjite vatru i neka lagano vri oko 20 do 25 minuta, sve dok se krompir ne skuva. Sklonite sa vatre, razmutite u supi kašičicu miso paste. Uz pomoć ručnog blendera izmiksajte supu, da postane glatka i kremasta. Kada poslužite ukrasite sa malo pavlake.

Neke od sastojaka potrebnih za ovo jelo možete kupiti i u našoj internet prodavnici:
Onozaki mugi miso BIO 200 gr
Gi - prečišćeni puter 240 gr
Sojina pavlaka za kuvanje BIO 200 ml

Zahvaljujemo na receptu sajtu La tartine gourmande.
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.