Početna strana > Kozmetika i higijena > Nega lica

Krema za lice sa šafranom i kurkumom 50 gr

Cena: 468.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1206016
Robna marka: Gayatri
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 50 gr

Krema sa šafranom i kurkumom - za blistav ten. Bez parabena i sintetičkih supstanci.
AKCIJA: Uz svaki kupljeni Sidha ili Sidha hibiskus šampon dobija se po jedno ulje za kosu Eko-eko, a uz svaku kremu sa šafranom ili alojom dobija se po jedna maska za kosu Eko-iko. Akcija traje do kraja aprila meseca.

zemlja porekla: Indija

• svojstva:
Kod prirodnih proizvoda boja, konzistencija i miris mogu neznatno da se izmene tokom vremena, ali bez ikakvog daljeg uticaja na njihovu efikasnost. Namena proizvoda je isključivo za spoljašnju upotrebu. Proizvod ne sadrži parafine, parabene, sintetičke boje niti mirise. Proizvod nije testiran na životinjama.
 
Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu stručnog tima kompanije Gajatri stvorena je odlična kombinacija za savršen i blistav ten, ženstven i mladalački izgled vaše kože.

Sadrži brojne mikroelemente koji pomažu održavanju zdrave i negovane kože. Preporučuje se kod pojave tamnih mrlja na koži. Sprečava pojavu akni i bubuljica. Poseduje antibakterijska i anti gljivična svojstva. Korisna je kod suve i problematične kože. Hidrira kožu  i u potpunosti je štiti od štetnih atmosferskih uticaja. Pojačava sjaj i blistavost, poboljšava ten. Usporava starenje kože. Umanjuje tamne krugove oko očiju.

Svojstva biljaka u sastavu gajatri kreme :
Aloja (Aloe barbadensis) najpopularnija biljka  današnjice priznata je zbog svoje lekovitosti od davnina. Često spominjana u ajurvedskim tekstovima, na sanskritu poznata kao Kumari, opisana je kao gorka, hladna, zanosna i teška. Korisna je za lečenje osipa, čireva, plikova, gljivica, psorijaze, bradavica, ekcema, ožiljaka, vaginalnih infekcija, alergijskih reakcija, konjuktivitisa. Aloevera sadrži polisaharide, vitamine, minerale, enzyme,…  elemente neophodne za tretiranje raznih poremećaja kože, ali isto tako  za negu i odžavanje kože zdravom.

Gospino bilje (Glycyrrhiza glabra) u narodu poznat i kao sladić smatra se jednom od najstarijih prirodnih lekova poznatih čovečanstvu. Koristi se koren biljke, medicinski naziv je Glycyrrhiza glabra, u Indiji, nekoliko hiljada godina poznat i priznat, pod nazivom Jethimadh, Iashti Madhu i mulethi. Koren sladića  ima sladak ukus zahvaljujući jedinjenju glicirizin koje  je aktivni sastojak ove biljke. Biljka je 50 puta slađa od šećera (saharoze), tako da je takođe poznata i pod nazivom slatki koren. Koristi se kao lek i kao aroma u hrani, lekovima, piću, pastilama / biljne  bombone protiv kašlja/. Mnogi fitoterapeuti  ukazuju na ovu biljku kao alternativni lek za brojne  zdravstvene problema. Tradicionalno se koristi za smirenje kašlja, kod upale grla, gastritisa, i upale želudačne sluznice. Smatra se dobrim tonikom za telo, normalizuje telesnu temperaturu, smanjuje mučninu, stimuliše iskašljavanje, deluje antivirusno, laksativno, spazmotički (opušta glatke mišiće), imunostimulirajuće. Klinička ispitivanja su utvrdila da koren sladića, tj. njegov aktivni sastojak- glicirizinska kiselina, zbog svog proivupalnog dejstva  efikasan  u ublažavanju simptoma  kožnih oboljenja. Glicirizin deluje slično kortikosteroidnim hormonima kada se primenjuje na kožu lokalno.  Melem od korena sladića je korišten za lečenje psorijaze, suve kože i svraba, osipa, dermatitisa i ekcema. Sve je popularniji u kozmetičkoj industriji jer sprečava pigmentaciju kože i pomaže u suzbijanju stvaranja melanina pa se tako sprečava pojava tamnih mrlja na koži.

Kurkuma (Curcuma longa)pročišćava krv i ishranjuje kožu, istovremeno je štiteći  od  prodiranja I uticaja štetnih materija  koje mogu dovesti do upala i pojave bubuljica. Kurkuma zbog svojih moćnih antioksidativnih svojstava na prirodan način izbeljuje fleke na koži i smanjuje proizvodnju melanina. Takođe koža je zaštićena od štetnog zračenja sunca i toksina iz okruženja pa samim tim koža duže zadržava blistav sjaj i mladolikost. Kurkuma je važan sastojak u biljnoj kozmetici, jer  pročišćava krv, hrani kožu i daje joj zdrav sjaj i prirodnu  lepotu.

Šafran ( Crocus sativus) poznat i kao Kesar  je najskuplji začin na svetu po masi, 10 puta skuplji od vanile, jer je  potrebno 80.000  cvetova da bi  se dobilo samo 500 grama šafrana. Ove crveno-zlatne, skupocene niti  koriste se kao ekskluzivni  začin za odabrana jela, ali i važan sastojak lekovitih preparata u ajrvedskoj, kineskoj i unani medicini. U  ajurvedi šafran je poznata kao "Varnia Gana" ili "Kumkuma", što znači onaj koji otkriva pravednost i daje sjaj koži. Ajurveda  ističe efikasnost šafrana u podmlađivanju kože, problemima vezanim  za pojavu fleka na koži i  obnavljanju prirodnog  sjaja – koža koja zrači.


Ši puter (Butyrospermum parkii) dobija se iz orašastog ploda divljeg drveta karite koje raste u zapadnoj Africi.  Bogat je nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima A i E, a sadrži i proteine , minerale i prirodne antioksidanse koji  su korisni kod brojnih kožnih problema kao npr.  akne, ekcemi, svrab.
Koža ga dobro podnosi  tako da je siguran i za izrazito osetljivu kožu poput dečije. Ši puter pomaže u kapilarnoj cirkulaciji pa je  koristan za regeneraciju kože i to naročito negu starije naborane kože.
Pomaže  kod zaceljivanja manjih rana, ogrebotina i opekotina, a može se koristiti posle brijanja kako bi izbegli iritacije, u toku trudnoće da bi se sprečila pojava strija i uopšetno za negu kože jer ga koža lako upija, a ne zapušava pore i obezbeđuje neophodnu vlažnost i elastičnost.


Ostali sastojci kreme:
Emblica officinalis (Amla) Može se naći svuda u Indiji, može se gajiti i u saksiji kod kuće. Koriste se svi delovi biljke (cvet, koren, kora, plod(svež i osušen)). Izuzetno je bogat vitaminom C, koji ljudski organizam lako usvaja. Ima 20 puta više vitamina C od grejpfruta i  15 puta više od limuna, zato je dobar za poboljšavanje stanja imuno sistema. Utiče blagotvorno na kožu, zateže je i podmlađuje, ublažava ožiljke i uklanja fleke.
Cocos nucifera (Kokosovo ulje) Veoma bogato ulje dobijeno presovanjem ploda kokosove palme, neguje kožu i kosu.
Cera alba (Pčelinji vosak) Neguje i čuva posebno osetljive delove kože.
Cetearyl Alcohol - Masni alkohol koji je sastojak svih prirodnih voskova, ima ulogu stabilizatora, a koži daje  prirodnu konzistenciju.
Cetyl Palmitate - masni ester alkohola i palmitinske kiseline, hidratator i stabilizator.
Arbutin sastojak poreklom iz medveđeg  grožđa tj. Uve, a može se naći u pšenici i kori ploda kruške. U kozmetici se koristi u tretmanima izbeljivanja kože.
Cetearyl Olivate & Sorbitan Olivate je emulgator dobijen iz maslinovog ulja. Potpuno bezbedan i antialergijski (klinički testiran na ljudima), bogati su esencijalnim masnim kiselinama i antioksidansima. Odgovara i onima sa izuzetno osetljivom kožom na kožmetičke sastojke.
Phenoxyethanol - Aromatični eter alkohol koji se upotrebljava zbog mirisa i zbog svojih konzervirajućih svojstava. Smatra se sigurnim za upotrebu u kozmetičkoj industriji.
Ethylhexylglycerin - Prirodni konzervans izveden iz glicerina, često se koristi umesto kontroverznih parabena.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.