Početna strana > Čajevi i zdravi napici

Kukiča čaj (organski proizvod) 75 gr

Cena: 671.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1524005
Robna marka: Hema Kheya Neye
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 75 gr

Kukiča organski čaj je zeleni čaj od grančica se pravi od peteljki i grančica čajnog žbuna, u Japanu je poznat kao kukiča. On se bere krajem leta ili u jesen, kad se kofein prirodno povlači iz biljke čaja. Banča znači „čaj koji je kasno izrastao". Za razliku od crnog, zelenog i ulong čaja, koji su kiseli, banča čaj je blago bazan. Lekovita svojstva: pored visokog sadržaja kalcijuma, kukiča je veoma dobar čaj za varenje, ublažuje kiselinu u želucu i ima mnoge medicinske primene.

 
• način pripreme:
Stavite 1½ do 2 kašike grančica kukiča čaja u 7,5dl izvorske vode i zagrejte dok ne proključa. Neupotrebljene grančice držite u hermetički zatvorenoj posudi do upotrebe. Kad voda proključa, smanjite temperaturu na nisku i krčkajte nekoliko minuta. Da dobijete blag čaj, krčkajte 2 do 3 minuta. Da dobijete tamniji, jači čaj, krčkajte 10 do 15 minuta. Pri serviranju, stavite malu bambusovu ili metalnu cediljku u svaku šolju i sipajte čaj. Grančice koje ostanu u cediljci mogu se vratiti u čajnik i ponovo upotrebiti nekoliko puta. Kukiča čaj se može služiti čitave godine, a u leto se može služiti i hladan. Obično se pije bez ičega, iako se u medi­cinske srvhe u njega može dodati kap tamarija, kuzu, ili neki drugi sastojak.
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.