Sastojci

  • Šolja projinog brašna,
  • šolja ovsenih pahuljica,
  • dve kašike nerafinisanog ulja (susamovog ulja),
  • pola šolje crvene paprike,
  • malo morske soli.
Prepare Time od 30 do 60 minuta

sastav:
Šolja projinog brašna, šolja ovsenih pahuljica, dve kašike nerafinisanog ulja (susamovog ulja), pola šolje crvene paprike, malo morske soli.

način pripreme:
Izmešajte šolju sitnog kukuruznog tj. projinog brašna (belog ili žutog, svejedno) sa šoljom ovsenih pahuljica i 2 kašike nerafinisanog ulja (za super ukus koristite susamovo ulje). Dodajte pola šolje crvene paprike isečene na kockice velike oko 5 mm. Dodajte pola kašičice morske soli.

Dodajte malo kisele vode i mešajte, da se dobije testo od kojeg možete da oblikujete pogačice prečnika oko 8 cm, a debljine 1 cm. Testo ne treba da bude previše suvo, ali ni lepljivo.

Sipajte na plitki tanjir malo kukuruznog griza (koji se koristi za kačamak), pa pogačice uvaljajte u griz sa svih strana. Ređajte pogačice na plitki pleh obložen pek papirom, ubacite u već zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni, tj. dok pogačice ne dobiju zlatnožutu boju. Poslužite uz razne namaze, na primer guakamol, ili ponesite na posao kao užinu.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.