Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani

Kumari asava - vino od aloje 500 ml

Cena: 1042.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 4602016
Robna marka: Sahul
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 500 ml

Kumari asava - vino od laoje, sa lekovitim travama.

zemlja porekla: Indija

• sastojci:
Aloja, 37 trava, nerafinisani šećer od trske, med, ajurvedsko gvožđe i 6,5% samostvorenog alkohola. Za detaljan spisak sastojaka pogledati dodatne slike.

• svojstva:
Ajurvedska medicina  pridaje veliki značaj grupi preparata poznatim kao „arišta“ i „asava“. To su fermentirani napici koji sadrže malu količinu samostvorenog alkohola. Zahvaljujući tome u njima se nalaze i sastojci rastvorivi u vodi i sastojci rastvorivi u alkoholu, čime se izvlači najveća dobrobit iz trava koje ulaze u njihov sastav. U grupu asava napitaka spadaju blaga biljna vina koja se dobijaju fermentacijom svih sastojaka pomešanih sa hladnom vodom. U grupu arišta spadaju blaga biljna vina koja se dobijaju pravljenjem uvarka od glavne trave, zatim dodavanjem svih ostalih sastojaka i njihovom fermentacijom.

Za pripremu ovih veoma delotvornih napitaka koriste se spore divljeg kvasca koje se prirodno nalaze u cvetovima određenih biljaka ili u medu. Dodatkom meda ili ovih cvetova u rastvor i držanjem cele smese pod naročitim uslovima koji su opisani u drevnim tekstovima, dolazi do blage i postepene fermentacije usled čega se formira lekovito i blago biljno vino. Naročita vrednost ovih biljnih vina je što deluju veoma brzo i efikasno i prvi rezultati se vide već nakon nekoliko dana upotrebe. Sa druge strane, mala količina samostvorenog alkohola omogućuje veoma lako varenje i usvajanje ovih preparata, tako da se ne opterećuje sistem za varenje. Zato su biljna vina najbolji izbor kod slabih, iscrpljenih i nemoćnih pacijenata.

Napitak od aloje - Kumari asava - je moćan ajurvedski napitak na bazi aloje. Osim aloje, sadrži još 37 trava, nerafinisani šećer od trske, med, ajurvedsko gvožđe i 6,5% samostvorenog alkohola. Ovaj preparat ima širok spektar delovanja, a najčešće se primenjuje kod problema jetre i žuči i za regulisanje različitih zdravstvenih problema kod žena.

Jetra i žuč trpe najveći pritisak savremenog načina života i ishrane. Namirnice bogate masnoćama, ostacima pesticida, herbicida, antibiotika i hormona, pune veštačkih boja, konzervanasa i drugih hemijskih dodataka, najpre napadaju i oštećuju jetru i žuč. Od zdravlja jetre neposredno zavise snaga imunog sistema, kvalitet krvi, kože, kose i noktiju. Otežan rad jetre i žuči dovodi do pojave zatvora, anemije, gojaznosti, bezvoljnosti i različitih zdravstvenih problema. Napitak od aloje (kumari asava) je izvanredno sredstvo za čišćenje i podmlađivanje jetre. On uravnotežuje stvaranje i tok žuči i želudačne kiseline i tako smanjuje rizik od različitih poremećaja jetre. Kombinacija trava u ovom tečnom ajurvedskom toniku podržava pravilno varenje, stimuliše lenju i masnu jetru i smanjuje toksične efekte nesvarene hrane, alkohola, narkotika, lekova i drugih izvora zagađenja. Zahvaljujući delovanju gorkih trava uspešno otklanja zakrčenja u žučnom kanalu, normalizuje tok žuči i uklanja zatvor. Na ovaj način se uklanjaju gasovi i nadutost koji nastaju kao posledica konstipacije.

Zbog određenog sadržaja gvožđa i uticaja na krv, ovo je odličan napitak za osobe koje pate od anemije.

Indijsko ime za aloju je „kumari“ što u prevodu znači „devica“ ili „princeza“. Ovo je takođe i naziv za boginju ženske mladosti i nevinosti, što ukazuje na verovanje starih Indusa da pravilna upotreba aloje obezbeđuje dugotrajno zdravlje i mladost žene tokom celog njenog životnog veka – od puberteta, preko polne zrelosti do menopauze.

Kumari asava sadrži veoma kvalitetne biljne estrogene i biljne progesterone u dobro uravnoteženoj formuli bez rizika svojstvenih hormonalnim terapijama. Redovnom upotrebom ovog napitka telo, um i čula žene postaju podmlađeni i zdravi. Za trajnije rezultate preporučuje se redovna upotreba tokom tri do šest meseci.

Prema ajur-vedi, psihičko stanje žene (stres, napetost, loše emocije) neposredno utiče na zdravlje njenog reproduktivnog sistema i može, u kombinaciji sa nepravilnom ishranom, neodgovarajućim životnim navikama i genetskim osobinama dovesti do različitih poremećaja koji uključuju i neplodnost. Kumari asava se smatra jednim od najboljih tonika za zdravlje žene i može se koristiti kod različitih neravnoteža ženskog polnog sistema, uključujući i menstrualne nepravilnosti i besplodnost.

Napitak od aloje:
    Podržava prirodno izbacivanje otrova
    Podržava dobro varenje
    Poboljšava rad jetre
    Smanjuje preteranu pita došu
    Smanjuje menstrualne probleme

Preporučuje se kod:
    Uvećane jetre i slezine
    Lošeg apetita
    Žutice
    Anemije
    Hronične konstipacije
    Nakupljanja vode (oticanja)
    Odvikavanja od alkohola

• svojstva:
Jednu do dve supene kašike napitka od aloje popijte posle ručka i posle večere. Ako je ukus previše jak, pomešajte sa jednakom količinom obične vode.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.