Početna strana > Osnovne namirnice

Lešnik sirovi

Cena: 905.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Šifra: 2403001
Robna marka: Roba na merenje
Količina: Kg.
Ukucajte željenu težinu: 0.1, 0.2, 0.25...
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Lešnik sirovi.

• svojstva:

Veoma je bogat proteinima, nezasićenim mastima, tiaminom i vitaminom B6. Seme preko sebe ima tanku, tamno braon ljusku koja je gorkog ukusa i koja se neretko skida pre kuvanja.

•način primene:
Integralne lešnik kuglice
Svi smo navikli da sa lešnikom pravimo raznorazne torte i slatkiše. Probajte ovaj neobični slani recept sa lešnikom i nećete se pokajati.

•za one koji žele da znaju više:
Lešnik je žbun koji može da dostigne visinu i do 15m, koji cveta u proleće. Što se tiče samog ploda može se naći sam, ali i spojen sa drugim plodovima (do 5 sparenih) .

Za najvećeg proizvođača lešnika se smatra Turska. Lešnik se bere sredinom jeseni, a pred kraj jeseni plodovi sami počnu da padaju i upravo taj period čekaju komercijalni proizvođači. Za branje su ključne tri mašine: čistilica, žetalac i neka vrsta viljškara. Čistilica sve opale proizvode poređa u redove, žetalac razdvaja plodove i otpatke, a viljškar tegli plodove. Ovde postoje dve teorije kada skupljati lešnike: 1) kada polovina plodova padne na tlo, jer je tada mašinama lakše da rade; 2) kada svi plodovi padnu na tlo, jer se tada brže obavlja posao.

 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.