Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani > Razni lekoviti dodaci ishrani

Matični mleč 10 gr

Cena: 1280.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 0704001
Robna marka: Pčelarska kuća Kovačević
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 10 gr

Matični mleč u prirodnom stanju.

zemlja porekla: Srbija

•lekovita svojstva:

Matični mleč je gusta, sedefasto bela materija, kiselkastog ukusa. Ona predstavlja sekret mlečnih žlezda mladih pčela kojom one hrane maticu čitavog njenog života. Zahvaljujući upravo ovoj hrani matica može da postane i do tri puta veća od pčele radilice, da živi znatno duže od običnih pčela (obične pčele žive šest do sedam meseci tokom zimskog mirovanja, a u toku sezone skupljanja nektara žive svega 35 do 40 dana).

•za one koji žele da znaju više:
Ekološko pčelarenje pčelarske kuće Kovačević
Na osnovu dugogodišnjeg profesionalnog bavljenja pčelarstvom, porodica pčelara Kovačević uvidela je da  su nezagađena pčelinja paša, obrazovanost pčelara i ispravna tehnologija pčelarenja tri neophodna uslova za dobijanje vrhunskog kvaliteta pčelinjih proizvoda.
Med, matični mleč, polen, vosak i propolis potiču isključivo iz proizvodnje sa pčelinjaka porodice Kovačević te tako poseduju izvorni kvalitet. Gotovi proizvodi pripremaju se i pakuju u posebnom objektu registrovanom samo za tu namenu koji zadovoljava i evropske standarde.
Pčelarska kuća Kovačević proizvodi razne vrste meda, Api mix - med sa polenom i mlečom, propolis kremu za negu kože, sirće od divlje jabuke sa medom.

Pčelarska kuća Kovačević
U porodici Kovačević se, dakle, pre Zorana baš nije niko bavio pčelarstvom, ali to njemu nije smetalo da već sa svojih 16 poželi da bude – pčelar!
„Kad sam prvi put video vađenje meda iz košnica i njegovo ceđenje, to je takav utisak ostavilo na mene, da sam ja odmah poželeo da i sam postanem pčelar. Pa mi je taj s kojim sam išao da gledam kako to radi odmah i dao jedan nukleus. Tada sam bio treća godina srednje škole. I doneo sam to kući u Grocku, gde smo imali plac, pa sam satima gledao kako pčele ulaze i izlaze, kao hipnotisan. Jer, pre toga nikad nisam video tako nešto. Pa kad bi mi došli drugovi iz škole, ja im pokažem košnicu i kažem: 'Vidite, ja ću time da se bavim, rešio sam i tačka!' Sećam se jasno tog trenutka kao da je juče bilo“.
Potom je Zoran upisao mašinski fakultet, odsek vazduhoplovstvo, ali nijednog trenutka nije prestajao da – pčelari.
„Pčele su uvek bile sa mnom. Kada sam diplomirao, 1991. mogao sam lako da odem u Kanadu, da radim u svojoj struci, ali me je strast prema pčelarenju naprosto vezala za Srbiju. Moji su me inače podržavali u svim odlukama. Mada, ja sam veoma isključiv čovek, i sa mnom je vrlo teško“, iskreno priznaje Zoran.
Oboje kažu da je činjenica da je i Milica (ozbiljno) pčelarila pre njihovog prvog susreta, bila presudna.
„Da, to je bilo važno, ali je možda još važnija bila činjenica to što se meni dopalo Zoranovo razmišljanje, da nije suština da se zaradi mnogo para, nego kako se one zarađuju. Da postoje jaki moralni principi u proizvodnji meda, pčelarenju, ali i u životu uopšte“, komentariše dr Milica Kovačević, lekar zvanične medicine, ali i apiterapeut.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.