Sastojci

  • 1 šolja tanko iseckanog crnog luka
  • 4 šolje vode
  • 1.25 - 1.5 supena kašika misa
  • vakame alga (7.5 cm)
  • naseckani peršun
  • đumbir
  • potočarka (za ukras)
Prepare Time do 15 minuta

•sastav:
1 šolja tanko iseckanog crnog luka, 4 šolje vode, 1.25 - 1.5 supena kašika misa, vakame alga (7.5 cm), naseckani peršun, đumbir, potočarka (za ukras).

•način pripreme:
Natopite vakame algu u hladnu vodu, 3 do 5 minuta, a zatim je iseckajte na komadiće od 1.5 cm. Stavite vakame algu i luk u lonac i ulijte vodu. Zagrejte dok ne provri, smanjite vatru i kuvajte 10 - 20 minuta, ili dok sastojci ne omekšaju. Smanjite potpuno vatru, tako da ne vri.
Stavite miso u činiju ili suribači, sipajte četvrtinu šolje supe i mešajte dok se miso kompletno ne razmuti u tečnosti. Dodajte razmućeni miso u supu i kuvajte 3-5 minuta. Ukrasite mladim lukom, peršunom, đumbirom ili  potočarkom i  poslužite.

U miso supu možete dodati i dajkon (japansku repu) i tofu sir, skuvan integralni pirinač, mladi luk, proso, celer, susam, brokoli... U bilo koju supu, koju niste prethodno solili, možete dodati malo misoa.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.

Kupite sastojke potrebne za ovaj recept