Početna strana > Celijakija > Poslastice (bez glutena)

Mlečna čokolada sa fruktozom (bez glutena)(dijet) 100 gr

Cena: 234.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 2501029
Robna marka: Frankonia
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 100 gr

Mlečna čokolada sa fruktozom (bez glutena)(dijet).

zemlja porekla: Nemačka

• sastojci:
Fruktoza 34,46%, mleko u prahu, kakao puter, kakao masa, obrano mleko u prahu, emulgator : soja lecitin, aroma vanile.

hranljive vrednosti (na 100 gr proizvoda):
Energetska vrednost 2318 kJ (556 kcal), belančevine 10 gr, ugljeni hidrati 48 gr (od toga šećera 47: fruktoza 34 gr, laktoza 12 gr, skrob 1 gr), masti 36 gr (od čega zasićenih masnih kiselina 22 gr), balastne materije 2 gr, natrijum 0.12 gr.

za one koji žele da znaju više:
Frankonija je osnovana 1869 godine u Nemačkoj, kao prva kompanija koja je počela da proizvodi dijetalne čokolade. Frankonia je prva saharozu zamenila fruktozom, voćnim šećerom, i time učinila čokoladu dostupnom i osobama obolelim od dijabetesa, kao i onima koji vode računa o svom zdravlju i vitkom stasu. Frankonia čokolade za razliku od ostalih čokolada sa saharozom i glukozom, ne uzrokuju nagle promene nivoa glukoze u krvi, što kod dijabetičara može uzrokovati ometanje metaboličke kontrole. Fruktoza se absorbuje mnogo sporije i zato imamo samo manje promene nivoa glukoze u krvi.
Dijet čokolada je pogodna naročito kod „ dijabetes mellitus“ u okviru plana dijete. Na svakoj čokoladi je označena dozvoljena dnevna količina.

Frankonia čokolade ne sadrže gluten koji stvara probleme s varenjem. Gluten slabi imuni sistem, stvara sluz i oštećuje tanko crevo kod ljudi sa celijakijom.
Ove čokolade ne sadrže genetski modifikovane sastojke, konzervanse, veštačke arome i dodatke niti zasićene masnoće.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.