Sastojci

Prepare Time

•sastojci:
Oko 50 gr golice, voda, prirodni zaslađivač po želji.

•način pripreme:
Oko 50 gr semena bundeve (golica) se potopi preko noći, a ujutro se ispere sluz koja se pojavi. Sa semenki se tada može oguliti zelena opna, ali ne mora (boja biljnog mleka će biti nežno zelena, kao pistaći). U blender se stave semenke bundeve i 0.8 l vode i izmiksati. Mleko možete procediti.
Mlevene semenke koje ostaju kada procedite mleko slobodno dodajte u testo kada pripremate integralni hleb, ili neka druga jela ili poslastice.
Moguće je u blender dodati i nekoliko urmi čime se dobija napitak za gurmane i sladokusce.
Mleko od golice moguće je zasladiti nekim prirodnim zaslađivačem.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.