Početna strana > Začini i pikantni dodaci > Začini

Muškatni oraščić i rende

Cena: 91.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 3819002
Robna marka: SPM Stamenković
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 10 gr

Muškatni oraščić i rende.

•način primene:
Muškatni oraščić ili morski oraščić (Myristica fragans) svojom bogatom aromom daje pun ukus jelima od piletine, a posebno čorbama kako od telećeg tako i od jagnjećeg mesa. Dodaje se spanaću, barenom krompiru kao i pečurkama. Odlično se slaže sa biberom, lukom i lovorovim listom.
Koristi se za kuvano žito, kao i žito tortu.

Ukoliko se konzumira u prevelikim količinama muskatni oraščić ima brojne neželjene posledice, od dijareje i napada panike do ubrzanog rada srca.

za one koji žele da znaju više:
Muskatni oraščić je zimzeleni grm koji raste u tropskim šumama. Mesto porrekla ove biljke su Začinska ostrva u Indoneziji odakle se rasprostranio po tropskim krajevima širom svijeta. Kao začin upotrebljava se seme koje je u obliku oraha, a koristi se i cvet koji ima nešto blažu aromu. Nakon zrenja muskatni oraščić se suši i kao začin upotrebljava (rendanjem) neposredno pre upotrebe ili prethodno samleven.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.