Početna strana > Makrobiotika

Nigari - magnezijum hlorid Mitoku 100 gr

Cena: 104.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1511100
Robna marka: Mitoku
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 100 grama

Nigari, rafinisana morska so, se prvenstveno koristi za pravljenje tofua - sira od sojea potom i kao lekovito sredstvo.

• svojstva:
Ako se doda u vodu dobija se nigarisui, koji je danas popularan u Japanu za detoksikaciju, gubljenje težine, čišćenje kože, za borbu protiv umora, stresa, nesanice, prehlade i mamurluka.

Po proizvođačkoj specifikaciji i analizama Mitokuov Yoshikawa nigari sadrži:
MgCl2 x 6H2O   95.0% i više,  AsO3  ispod 4 ppm, Pb   ispod 20 ppm,  Zn  ispod 70 ppm .

•način primene:
Recept za tofu - sir od soje
Jednu šolju soje u zrnu potopiti preko noći. Ujutro je izmiksati i dodati 12 šolja vode. Staviti na vatru da se kuva uz stalno mešanje (soja pada na dno i može da zagori). Kada provri dodati čašu hladne vode, pustiti da provri i opet dodati još jednu čašu hladne vode. Ponoviti proces. Ukupno tri čaše vode po istom postupku treba dodati. Kuvanu smesu procediti, stavljajući cediljku preko koje je gaza. U izdvojeno sojino mleko dodati 1/4 kašičice rastopljenog nigarija u malo vode. Nigari će izazvati zgrušavanje belančevina iz sojinog mleka u roku od 5 minuta. Ovu smesu sipati u cediljku sa gazom. Gazu skupiti i zavezati (kao kada pravite sir) i pustiti da se ocedi preko noći. Za tvrđi sir postaviti i teg.

recept:
Za nigarisui - napitak od nigarija: da sami napravite nigarisui razmutite 1/4 ili 1/2 kašičice nigarija u 1 litru čiste vode i promućkajte pre upotrebe. NIgarisui je tradicionalni japanski napitak koji se koristi kao osvežavajuće, detoksikujuće piće, u dijetama za gubljenje težine, kao pomoć za rešavanje raznih problema nečiste kože, u borbi protiv umora, stresa, nesanice, prehlada i protiv mamurluka.

napomena:
Već dugi niz godina sarađujemo sa japanskom kompanijom Mitoku i ponosni smo što možemo domaćem tržištu da ponudimo proizvode majstorske proizvodnje kao što je Onozaki mugi miso, susamovo ulje, japanski čajevi i alge... Duboko saosećamo sa japanskim narodom koji je zadesila prirodna i nuklerna katastrofa. Nakon ovog događaja prilogodili smo način saradnje, u skladu sa novonastalim uslovima: za neke proizvode smo promenili dobavljača, neke proizvode više ne uvozimo a svi oni japanski proizvodi koje trenutno imamo u ponudi prošli su stroge japanske a zatim i domaće laboratorijske analize i u potpunosti su ispravni.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.