Sastojci

Prepare Time do 15 minuta

Ova supa pogodna je za bilo koje doba godine, ali naročito za proleće i jesen, kada je našim telima još uvek potrebna toplota, mada ne i teška hrana. Soba testenina i šargarepa veoma blagotvorno deluju na jetru, a kupus je odličan za varenje. Beli luk, luk, đumbir i šitake daju moćnu podršku imunitetu.

•sastav:
2 kašike susamovog ulja, 2 sitno seckana veća ljubičasta luka, 4 čenja sitno seckanog belog luka, 1 kašika svežeg sitno seckanog đumbira, 6 šolja vode,  6 kašika svežeg soka od limete ili limuna, soba testenina, 1 velika šargarepa narendana, pola manjeg kupusa na trake naseckanog,  nekoliko suvih šitake pečurki (potopiti ih u vodu pola sata, tanko naseckati šešire pečurke), 1 šolja naseckanog mladog belog luka, oko 2 kašike šoju soja sosa.

•način pripreme:
Na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte ljubičasti luk, beli luk i đumbir i lagano pržite oko 2 minuta. Sipajte vodu i 4 kašike limunovog soka i sačekajte da zavri. Smanjite vatru i neka lagano vri oko 5minuta. Dodajte šargarepu, kupus, šitake i vodu u kojoj su šitake bile potopljene – neka lagano vri 2 minuta. Dodajte mladi beli luk, šoju sos i preostale 2 kašike limunovog soka. Poslužite odmah.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.