Početna strana > Osnovne namirnice > Žitarice, pasulj, sočivo, pirinač > Žitarice

Ovsene pahuljice (organski proizvod)

Cena: 453.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Samo u maloprodaji
Šifra: 4507001
Robna marka: Bio Špajz
Količina: Kg.
Ukucajte željenu težinu: 0.1, 0.2, 0.25...
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Ovsene pahuljice su od davnina deo ljudske ishrane. Mogu se koristiti u kašama, supama, hlebovima, poslasticama.

zemlja porekla: Finska

podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod.
Broj sertifikata: P-362/13-18-07
Kontrolna sertifikaciona organizacija: Organic control system
Kliknite ovde ukoliko želite da znate više o tome šta je to organska proizvodnja.

svojstva:

Ovas je odličan izvor dijetetskih vlakana. Vlakna sadrže deo nesvarljivih i deo svarljivih satojaka. Jedan od sastojaka koje digestivni organi mogu svariti je beta-glukan, jedinstveni prirodni polisaharid, koji ima sposobnost da poboljša odbrambenu, imunološku  reakciju organizma na viruse, bakterije i parazite a utiče  i na smanjenje lošeg holesterola u krvi. Ovas je takođe jedan od najboljih izvora tokotrijenola koji uz tokoferole formiraju vitamin E. Tokotrijenoli takođe inhibiraju sintezu holesterola i tako utiču na njegovo snižavanje.  Visok holesterol utiče na mnoga kardiovasularna oboljenja. Ovas ima najbolje dejstvo na snižavanje holesterola kada je deo ishrane sa malo masti i dosta dijetetskih vlakana, uz fizičku aktivnost.

Kontorolisanje nivoa glukoze i insulina u krvi je od suštinske važnosti za prevenciju dijabetesa. Beta-glukan iz ovsa usporava povišavanje nivoa glukoze u krvi nakon obroka i odlaže, usporava njegov pad na nivo pre unosa hrane, tako što produžava apsorpciju ugljenih hidrata u krvi. Na ovaj način se izbegavaju nagli skokovi i padovi nivoa šećera u krvi.
Pokušajte da uvedete jednu šolju ovsa ili ovsenih pahuljica dnevno.
Ovas se koristi i u kozmetici, jer prolepšava kožu.

 

način pripreme:
Ovas je slatkog i sasvim blagogorkog ukusa. 1 šolju ovsenih pahuljica kuvati od 30 minuta do 2 sata sa 5-6 šolja vode.


Ovsene pahuljice možete jesti i kuvane i sirove. Ne postoji ispravan i dobar ili loš i neispravan način 
već samo ono što je dobro za Vas, baš ovom trenutku. Na primer, u toku zime mogli biste da jedete dugo, lagano kuvane ovsene pahuljice jer je to namirnica koja ,,greje'' organizam. Takođe, kuvane ovsene pahuljice možete izabrati i zato što se one lakše vare. 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.