Početna strana > Osnovne namirnice > Žitarice, pasulj, sočivo, pirinač > Pasulj, grašak, sočivo

Pasulj crveni (organski proizvod) 200 gr

Cena: 194.00 rsd
Šifra: 4509008
Robna marka: Bio Špajz
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 200 grama

Crveni pasulja jača srce i tanko crevo i utiče na smanjenje masnih naslaga u organizmu.

zemlja porekla: Kina

podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod.
Broj potvrde: P-362/13-16-05
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System
Kliknite ovde ukoliko želite da saznate šta je to organska proizvodnja.

• svojstva:
Crveni pasulj je veoma hranljiv. Odličan je izvor proteina, a siromašan je kalorijama, mastima i natrijumom. Dok se klijanjem poveđava količina vitamina u pasulju, pogotovo vitamina E i C, sušenjem pasulj ne gubi svoje kranljive sastojke.
Pasulj ne sadrži gluten tako da ga mogu koristiti oboleli od celijakalije.
Stručnjaci iz područja nutricionizma i medicine preporučuju što više dijetetskih vlakana u ishrani, pri čemu je pasulj odličan izbor. Vlakna podstiču i održavaju pravilnu probavu i sprečavaju opstipaciju (zatvor), pa su pomoć i prevencija kod lečenja hemoroida, divertikuloze, sindroma iritabilnog kolona, raka debelog creve, kao što i održava zdravu crevnu mikrofloru, koja je preduslov za snažan imunitet. Pored pozitivnog uticaja na crevni sistem, pasulj smanjuje nivo holesterola u krvi i psrečava razvoj bolesti kardiovaskularnog sistema (prema jednoj studiji rizik opada i za 82%).
Takođe u sebi sadrži glukohinin (jedinjenje slično insulinu), pa tako smanjuje nivo šećera u krvi.
Pasulj ima povoljno delovanje i na mentalni zdravlje preko vitamina tiamina koji učestvuje u proizvodnji energija i sintezi acetilholina, čiji nedostatak utiče na pojavu mentalnih bolesti koje se javljaju starenjem, poput senilnosti i Alchajmerove bolesti.

•način pripreme:
Potopiti osam sati, kuvati sa morskim algama i soliti na kraju.

Topla salata
sastojci:  200 gr crvenog pasulja (skuvanog ili iz konzerve), 300 gr šampinjona, 150gr crvenog luka, po ukusu so, biber i začini, malo ulja, 1 čen belog luka
Staviti crveni pasulj na nekoliko sati u hladnu vodu, a zatim ga skuvati i ohladiti. Luk i šampinjone sitno iseckati, pa zatim pržiti luk do zlatne boje, dodati šampinjone i pržiti dok ne izađe sav sok. Sjediniti pasulj, luk, šampinjone, začine i beli luk. Servirati sa peršunom. PRIJATNO!!!
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.