Sastojci

  • 1 šolja amaranta,
  • 1 šolja bulgura,
  • 3/4 šolje natopljenog sočiva,
  • 1 manji luk (naseckan),
  • 1 kašičica ulja (može a ne mora),
  • 7 do 8 šolji kipuće vode,
  • 1 kašičica morske soli.
    Za bademov sos je potrebno:
  • 2 šolje bademovog bešamel sosa,
  • 1/2 šolje pečenih samlevenih badema,
  • 1 kašičica nane.
Prepare Time
Na vodi ili ulju prodinstati luk. Dodati amarant i bulgur i dinstati oko 5 minuta. Dodati sočivo koje je stajalo potopljeno u vodi više sati. Preliti kipućom vodom. Dodati so. Pokriti šerpu i ostaviti oko pola sata na laganoj vatri. Pripremiti sos od badema. U nauljenu posudu sipati skuvan amarant sa bulgurom i sočivom, a preko sipati sos od badema. Staviti u zagrejanu rernu (oko 190 stepeni) na 15 minuta.

Potrebne sastojke možete kupiti u našoj internet prodavnici:
Amarant (organski proizvod) 200 gr
Bulgur (organski proizvod) 200 gr
Sočivo zeleno (organski proizvod) 200 gr
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.