Sastojci

  • 2 šolje integralnog pirinča,
  • 2 supene kašike sušenog seckanog lotosovog korena,
  • 2 komada isečenog tofua (može i dimljeni tofu),
  • 6 iseckanih šitake pečuraka srednje veličine,
  • 2 supene kašike iseckanog suvog dajkona,
  • 2 kombu alge od po 5 cm, isečena na kvadratiće,
  • 1 supena kašika sitno seckanog korena vlašca,
  • 1 velika seckana šargarepa,
  • 1/3 šolje seckanog sejtana,
  • 1.5 šolja vode na 1 šolju proprženog pirinča.
Prepare Time
Usuti integralni pirinač na tiganj i propeći ga, blago ga mešajući. Suvi lotosov koren potopiti u toplu vodu i ostaviti da stoji pola sata. Šitake pečurke potopiti na 10 minuta, a dajkon i kombu alge svaki na po 5 minuta. Sve ove sastojke, i tofu sir naseckati, ali ne previše sitno. Za ovo jelo će vam biti potrebno otprilike 1/3 šolje svakog od sastojaka: lotosovog korena, tofua, šitake pečurki, dajkona i kombu algi.

Proprženi pirinač naspite u ekspres lonac i dodajte sve ostale sastojke. Dobro izmešajte. Jelo nije potrebno dodatno soliti, jer sejtan u sebi već sadrži tamari sos koji je dovoljno slan (ukoliko ne koristite sejtan, tada dodajte prstohvat morske soli).
Kuvajte u ekspres loncu 40-50 minuta, tada sklonite sa vatre i ostavite da odstoji još 5 minuta. Smanjite pritisak i otvorite. Ukrasite sa sitno seckanim vlašćem i peršunom i poslužite.

Potrebne sastojke možete pronaći kod nas:

Pirinač integralni dugo zrno BIO 200 gr
Lotos koren (čaj) 50 gr
Šitake pečurke sušene Rick's tech. 50 gr
Sušeni dajkon 40 gr
Alge kombu 25 gr
Bio vita začin 400 gr
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.