Početna strana > Makrobiotika

Pirinčani slad (organski proizvod) 350 gr

Cena: 464.00 rsd
Šifra: 4513003
Robna marka: Bio Špajz
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 350 gr

Prirodni zaslađivač, idealan dodatak zdravim poslasticama i zdrava zamena za šećer.
klasa I

zemlja proizvodnje: Belgija

• podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod. 
Broj potvrde: P-362/13-15-07
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic control system
Kliknite ovde ukoliko želite da saznate šta je to organska proizvodnja 

sastav:
Pirinač, isklijali ječam, voda.

• svojstva:
Korišćenje jednostavnih šećera, poput belog, meda ili javorovog sirupa može uticati na raspoloženje tokom dana - nagli euforični usponi a zatim padovi raspoloženja, a dugoročnim korišćenjem mogu dovesti i do hipoglikemije i dijabetesa. Zato je mnogo bolje koristiti pirinčani slad koji sadrži oko 30% rastvorljivih složenih ugljenih hidrata, oko 45% maltoze, 3-4% glukoze i oko 20% vode. Glukoza se istog trenutka apsorbuje u krv, maltozi treba nekih sat i po, dok ugljenim hidratima treba oko 4 sata pa je pirinčani slad konstantan izvor energije, za razliku od jednostavnih šećera. Takođe sadrži i nekoliko vitamina B i minerala koji se nalaze u pirinču.
Još neke od prednosti korišćenja organskog pirinčanog slada su i to što je u pitanju proizvod bez dodatih hemikalija, bez fabričkog procesuiranja. Za razliku od, na primer malteksa koji ima karamelast ukus, prilikom priprema poslastica on ne menja ukus jela. Takođe, vrlo je sladak i dovoljno je staviti malu količinu da bi se jelo zasladilo.

• način primene:
Pirinčani slad ima pun, nežan ukus i odlična je zamena za rafinisani šećer u mnogim receptima, a pored toga se koristi u još neke svrhe, npr. prelivi za salate.
Manje je sladak od šećera, javorovog sirupa ili meda, pa da bi se dobila jednaka slast, stavlja se više od drugih zaslađivača (1.5  šolja za 1 šolju šećera ili  0.5  meda). Tada je potrebno voditi računa da se smanji količina ostale tečnosti u receptu srazmerno razlici između šećera i pirnčanog slada. Zato nije loše napraviti kombinaciju pirinčanog slada i šećera ili meda.
Gustina pirinčanog slada zavisi od mesta gde ga držite, a ako je preterano gust, onda stavite neotvorenu teglu u lonac sa vodom i zagrejte ga minut do dva.

Japanska pita od jabuke
Zdravo, a verujte nam i ukusno!

Sastojci:  testo:  420 gr brašna, 150-200 ml vode, 150 ml kukuruznog ulja,  1 kašika pirinčanog slada, prstohvat morske soli

nadev: 1.5 kg jabuka,  200 ml vode, 100 gr mlevenih badema, 2 kašike pirinčanog slada,  20 gr kukuruznog skroba

Oljuštiti jabuke, iseći ih na listove, preliti ih vodom i dinstati dok ne omekšaju na laganoj vatri. Zatim dodati bademe, pirinčani slad i ohladiti. U ohlađenu smesu dodati kukuruzni skrob.
Od brašna, vode, ulja, pirinčanog slada i soli umesiti glatko testo i podeliti ga na pola. Polovinu testa razviti i staviti na uljem namazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Polupečeno testo izvaditi, na njega rasporediti nadev i prekriti drugom polovinom razvučenog testa. Sve to peći na istoj temperaturi oko 20 minuta. 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.