Pistaći
|
Pistaći, slani, pečeni. Hranljivi orašasti plod, nežnog ukusa.
zemlja porekla: Turska
•svojstva:
Pistaći su veoma bogati kalijumom, kalcijumom, fosforom, magnezijumom, a i vitaminima A, C i E kao i folatima. Vrlo su efikasni kod regulicije nivoa holesterola, a prema mišljenju brojnih stručnjaka jedna šaka pistaća dnevno predstavlja dobru zaštitu od kardiovaskularnih bolesti.
•za one koji žele da znaju više:
Pistaći su poreklom sa teritorije današnjeg južnog Turkmenistana, ali su davno doneti u Sredozemni basen i tu se već dugo gaje (oko 4 milenijuma).
Semenka pistaća ima opnu koja se otvara kao školjka, a ispod opne se nalazi jezgro zelene boje. Ukus im je veoma nežan.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.