Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani > Razni lekoviti dodaci ishrani

Pivski kvasac 200gr

Cena: 297.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1425006
Robna marka: Macrobiotic Prom
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 200 gr

Pivski kvasac u prahu - inaktivisan, odgorčen. Bogat proteinima, esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima B kompleksa, mineralima i oligoelementima.

 svojstva:
Pivski kvasac je dijetetski proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorčavanjem i sušenjem ostataka aktivnog kvasca kod proizvodnje piva. Izuzetno je bogat vitaminima B kompleksa ali sadrži i mnoge druge hranljive sastojke. Obiluje esencijalnim aminokiselinama a predstavlja i jedan od najboljih izvora gvožđa i hroma. Hrom je važan za normalno održavanje šećera u krvi pa se pivski kvasac preporučuje u dijetoterapiji dijabetičara. 

Pivski kvasac pomaže u prevenciji i lečenju svih bolesti nastalih kao posledica nedostatka vitamina B kompleksa kao što su neuroze, neuralgije, stres, zamor kao i stanja povećanih fizičkih i psihičkih napora. Reguliše metabolizam masti i ugljenih hidrata i pozitivno utiče na smanjenje štetnog LDL holesterola.

Pivski kvasac se preporučuje i kao dopuna u ishrani svih kategorija zdravih ljudi. Koristi se kao dodatak kuvanim jelima (supe, čorbe, variva), voćnim sokovima, jogurtu ili mleku.

• način primene:
Dnevna doza za odrasle je 15g-20 g (1-2 kašike) a za decu 8-10 g. Rastvoriti u čaši vode, soka, jogurta, mleka ili u jelu.
Koristi se 6-8 nedelja nakon čega se pravi pauza 4-6 nedelja.

 

 

 

 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.