Sastojci

Prepare Time

•sastav:
Pirinač ili proso ili kinoa, sočivo, leblebije i/ili pasulj, maslinovo ulje, crni luk, beli luk, šargarepa, morska nerafinisana so, peršun ili sveža majčina dušica, ovsene pahuljice, prodinstano povrće, malo integralnog brašna, susamovo ulje.

•način pripreme:
Ove pljeskavice možete da pravite i od pirinča ili prosa, umesto kinoe, kao i sa sočivom ili leblebijama, umesto pasulja.

Zagrejte kašičicu maslinovog ulja i propržite sitno seckanu glavicu luka, čen belog luka i jednu sitno rendanu šargarepu. Dodajte malo morske nerafinisane soli. Dodajte malo peršuna ili sveže majčine dušice.
Sameljite ½ šolje ovsenih pahuljica u blenderu. Dodajte tome prodinstano povrće, 2 šolje skuvanog i oceđenog pasulja po izboru (ili sočiva, leblebija) i 1 šolju skuvane i oceđene kinoe (ili integralnog pirinča, prosa).

Uključite blender i meljite masu za pljeskavice veoma kratko, tek da se sjedini. Važno je da se ne pretvori sve u pire, već da ima krupniju strukturu. Ako vam mešavina izgleda suviše vlažna, dodajte još malo ovsenih pahuljica.

Oblikujte oko 6 pljeskavica, uvaljajte ih u malo bilo kakvog integralnog brašna (pšenično, kukuruzno, heljdino), pa ih pržite na susamovom ulju na umerenom plamenu, oko 4 minuta sa svake strane.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.