Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani

Psilijum ljuspice (organski proizvod) 50 gr

Cena: 364.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1215007
Robna marka: Beyond
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 500 gr

Psilijum ljuspice (organski proizvod). Prirodno visok sadržaj vlakana (88%), pogodno za korišćenje u dijetama sa niskim sadržajem ugljenih hidrata. Daje osećaj sitosti. Prirodni laksativ.

zemlja porekla: Indija

• svojstva:
Latinski naziv Plantago ovata - buhačica.
Psilijum je ljuska semena biljke iz roda Plantago. Sadrži dijetlana vlakna koja poboljšavaju probavu i daju osećaj sitosti tako da su odličan izbor za zdraviji način ishrane. Psilijum se koristi i kao brašno za pripremu razlučitih vrsta hlebova, peciva, kolača i ostalih testa pri čemu je posebno pogodan za proizvode bez glutena.
Psilium je jedan od najbogatijih izvora rastvorljivih biljnih vlakana. Bogat takođe sluzavim materijama koje ,,podmazuju” sluzokožu creva, i iridoidima, supstancama koje deluju smirujuće na zidove creva.

Zdravstvene dobrobiti: pomaže u otklanjanju hroničnog zatvora, pokreće ,,lenja creva”, doprinosi smirivanju nebakterijskog proliva, ublažujuće deluje u slučajevima iritabilnog kolitisa, ulceroznog kolitisa i sl., doprinosi sniženju povišenog holesterola povezanog sa hroničnim zatvorom, daje osećaj sitosti.

• način upotrebe:
Jednu supenu kašiku ljuspica (5 gr) rastvoriti u 2 dl vode, soka ili čaja. Pustiti da odstoji nekoliko minut ai popiti. Nakon ispijanja pripremljenog napitka preporučuje se unos dodatne čaše vode i pojačani unos tečnosti )vode) tokom dana, tako će delovanje psilijuma biti efikasnije.
Preporučeni dnevni unos 1-2 šolje napitka dnevno (2-4 dcl).

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.