Početna strana > Osnovne namirnice > Žitarice, pasulj, sočivo, pirinač > Žitarice

Ražane mekinje 200 gr

Cena: 49.00 rsd
Šifra: 0409012
Robna marka: Unimiller
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 200 gr

Ražane mekinje - odličan izvor dijetalnih vlakana i lignana.

zemlja porekla: Srbija

•sastojci:
Ražane mekinje.
Ne sadrži dodate boje, arome, aditive ili konzervanse.
Sadrži gluten. Moguće prisustvo brašna i/ili mekinja drugih vrsta žitarica i pseudožitarica (heljda).

hranljive vrednosti:
Proteini 15.3 gr, ugljeni hidrati 61.7 gr, masti 1.81 gr, celuloza 3.43 gr.
Energetska vrednost 332.4 kcal/1691.6 kJ.

svojstva:
Ražane mekinje su deo omotača zrna raži. Imaju blago gorak ukus. Bogate su balastnim materijama (celulozom i arabinol silanom). Ražane mekinje psrečavaju brzo gutanje i potiskuju osećaj gladi. Nadražuju zidove creva i utiču na aktiviranje raznih funkcija creva. Od svih mekinja ražane mekinje su najbolji izvor lignana. Lignana su fitoestrogeni i antioksidansi. U tankom crevu se pretvaraju u enteroligane koje organizam može da resorbuje. Mnoge studije ukazuju na pozitivan uticaj lignana na prevenciju kancera prostate i dojke, osteoporoze i srčanih oboljenja.

•za one koji žele da znaju više:
Miln Matić je komapnija iz Valjeva i bavi se preradom žitarica i pseudožitarica. Jedinica Unimiller specijalizovana je za preradu pšenice, raži, ječma i ovsa. Jedinica RiceMiller je specijalizovana za proizvodnju bezglutenske hrane i preradu pirinča. Prateće podjedinice jedinice RiceMiller su jedinice za preradu kukuruza, heljde i pasulja i jedinica za proizvodnju gotovih smeša bezglutena. Mlin Matić bavi se i konsaltingom u oblasti mlinske, pekarske, konditorske industrije i industrije testenina.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.