Početna strana > Začini i pikantni dodaci > Začini

Mleveni rogač 200 gr

Cena: 110.00 rsd
Šifra: 3843001
Robna marka: Herbico
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 200 gr

Rogač mleveni. Rogač u prahu je bogat prirodnim šećerima, kalcijumom i mineralima, alkalan je. Koristi se kao čokolada.
kvalitet I

zemlja porekla: Hrvatska

• svojstva:
Rogač odlično deluje na digestivni trakt, posebno na enzime, te omogućava optimalni sastav crevnih bakterija. Umiruje želudačnu i crevnu sluzokožu, ublažava mučninu i dijareju.

način upotrebe:
Koristi se kao zaslađivač, dodatak brašnu za kolače i kremove, za štrudle. Koristi se kao čokolada.
Samleveni plodovi rogača dodaju se u čajeve, dok brašno služi kao zdrava zamena za čokoladu,od njega se prave pudinzi i poslastice.

za one koji žele da znaju više:
Rogač je drvo široke krošnje, visoko i do 15 m. Poreklom je iz istočnog sredozemlja. Listovi ovog drveta su kožasti, zeleni, cvetovi su jednopolni: muški u malim resama, ženski na kratkim drškama. Plod je 20 cm duga mahuna, zelene boje dok ne sazri, a posle branja promeni boju u smeđe. U plodu su 4 do 10 semenki u nizu, slatkog  su ukusa. Upotrebljavaju se osušeni zreli plodovi iz kojih se izdvajaju: ekstrakt rogača iz osušenog ploda, brašno iz pulpe celog ploda, guma iz semena.

Smatra se da je rogač bila hrana biblijskih vremena, kojom se hranio Ivan Krstitelj, te su plod rogača nazivali “ hlebom svetog Ivana “.
Na ostrvu Šolta postoji mesto koje se zove Rogač.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.