Sastojci

  • 450 gr leblebija,
  • 450 gr crvenog pasulja,
  • 1.5 dl sočiva (mala šolja),
  • 100 gr maslina,
  • 1 veći crni luk

Za marinadu je potrebno:

  • 2 čena belog luka,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • malo limunovog soka (po ukusu),
  • 1 kašika origana,
  • 1 kašika bosiljka,
  • 1 kašika senfa
Prepare Time
Sočivo prethodno potopiti u vodu. da stoji par sati ili ga preliti vrelom vodom. Ostaviti ga 15-ak minuta da odstoji, pa obariti sočivo u slanoj vodi (oko dvadeset minuta). Dok se sočivo kuva ocediti pasulj, iseći crni luk i masline i to pomešati sa skuvanim leblebijama. Što se tiče marinade - izgnječiti ili sitno iseckati beli luk, dodati bosiljak i origano, dodati ulje, senf, limunov sok i mešati dok se ne dobije kremasta smesa. Povrću dodati oceđeno sočivo i onda sve to preliti marinadom.

Potrebne sastojke možete pronaći kod nas:

Leblebije
Pasulj crveni BIO 200 gr
Sočivo zeleno BIO
Masline zelene odkoštičene 560 gr
Monini ulje maslinovo 250 ml
Mediteranski origano Maiora 40 gr
Bosiljak
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.