Sastojci

  • Dajkon (bela repa),
  • šargarepa,
  • susamovo ulje,
  • mladi luk,
  • praziluk ili luk,
  • kuzu prah,
  • sveži đumbir,
  • morska so.
Prepare Time
Kuzu će jelu dati sočnost, a povrće će se lepo sjajiti, kao da je glazirano.

Isecite 2 šargarepe i istu količinu daikona na komade. Slobodno mogu da budu krupniji komadi, jer se jelo duže krčka. Iseckajte i propržite na 2 kašičice susamovog ulja 2-3 mlada luka ili isto toliko praziluka ili crnog luka. Ubacite zatim isečenu šargarepu, pa dodajte par zrnaca krupne morske soli. Pržite 2 minuta, dodajte daikon i opet vrlo malo soli. Prelijte šoljom vode, poklopite i krčkajte na minimalnom plamenu oko 40 minuta.
Razmutite 2 kašičice kuzu praha u par kašika vode, pa umešajte u jelo. Krčkajte 3 minuta. Izrendajte malo svežeg đumbira i iscedite kašičicu soka. Dodajte sok od đumbira u jelo, kuvajte još par sekundi i skinite sa vatre.

Potrebne sastojke možete kupiti i u našoj internet prodavnici:

Susamovo ulje Mitoku 200 ml
Kuzu prah BIO 50 gr
Morska so - rafinisana jodirana 1 kg


Zahvaljujemo stranici Zdravi recepti na ovom ukusnom receptu
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.