Početna strana > Makrobiotika

Seme lucerke - alfalfa (organski proizvod) 250 gr

Cena: 370.00 rsd
Šifra: 3008001
Robna marka: Beyond
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 250 gr

Seme lucerke - alfalafe (organski proizvod).

 • sastav:
100% seme lucerke.

 • svojstva:
Lucerka, poznata i kao alfa alfa, predstavlja biljnu superhranu bogatu vitaminima A, B1, B6, B12 (značajno za vegetarijance), C, E i K. Bogata je i kalcijumom, fosforom, gvožđem, kalijumom, natrijumom, magnezijumom i cinkom i još mnoggim mikroelementima. Sadrži osam poznatih enzima koji pomažu asimilaciju hrane u telu, kao i veoma veliku količinu hlorofila, belančevina, vlakana i beta karotina. Lucerka ima prirodna antiinflamatorna svojstva i u tradicionalnoj medicini se koristi za ublažavanje stomačnih poremećaja, artritisa, dijabetesa, kao pomoć u tretmanu kamena u bubregu, podagre i tsl. Smatra se moćnim detoksifikatorom koji čisti jetru i krvotok.

• način primene:
Seme lucerke najčešće se koristi za klijanje. Seme se, oko 2 kašike semena, prvo natapa 6 sati a zatim se u odgovarajućim uslovima ostavlja da klija od 5 do 6 dana.
Klice alfalfe možete dodavati jelima, supama, sendvičima, sokovima...

 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.