Početna strana > Kozmetika i higijena > Šamponi i nega kose

Serum za obnavljanje kose sa arganovim uljem 50 ml

Cena: 2173.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1203001
Robna marka: Diar argan
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 50 ml

Serum za obnavljanje kose sa arganovim uljem.

zemlja porekla: Maroko

• svojstva:
Serum je namenjen za regeneraciju kose koja je usled farbanja ili feniranja postala suva ili oštećena. Serum hrani kosu čineći je glatkom, mekom i sjajnom.

Maroko je poslednja oaza orijentalnog sveta. Egzotični mirisi, plesovi, zaboravljeni zanati i mistična arhitektura uvode posetioce u tajne hiljadu i jedne noći. Unutar bedema medina, u lavirintu uskih sukova, život sitnih zanatlija i trgovaca odvija se u potpuno drugom vrtlogu vremena, a samo nekoliko koraka dalje, nalaze se raskošni bulevari, zgrade moderne arhitekture.  To je zemlja kontrasta, zavodljivih mirisa i čarobnih boja koje se  slivaju u neuništivu maskaradu svetlosti i senki. Pustinja Maroka, tajanstveno mesto u kome ljudsko postojanje postaje nevažno naspram beskrajnog prostranstva, čuva najveće blago Maroka - arganovo drvo. S obzirom da raste u negostoljubivim uslovima pustinje Maroka, drvo je moralo da razvije snažne odbrambene mehanizme koje je predalo nama, na korist zdravlja i lepote.

Ovo sveto drvo iz biološki čiste pokrajine Maroka zbog svojih izuzetnih osobina i  mogućnosti da se samoregeneriše simbolizuje strpljivost i izdržljivost i smatra se pravim marokanskim čudom jer se iz njegovih plodova dobija ’,,tečno zlato’’ - ulje  sa ,,1001 lekovitim dejstvom’’. Šume argana u jugozapadnom delu Maroka pokrivaju približno 8280 km² i predstavljaju poseban rezervat biosfere. Upravo zbog svoje delotvornosti i specifičnosti  1998. godine UNESCO je stablo arganije proglasilo svetskom baštinom čovečanstva.

Berbersko hladno ceđeno arganovo ulje se još uvek dobija na tradicionalan način. Za dobijanje jednog litra arganovog ulja potrebno je približno 16 sati ručnog rada i oko 42 kg plodova. Pravo na sakupljanje plodova regulisano je zakonom i tradicijom starosedelaca Maroka, Berbera. Proizvodnju ulja isključivo vrše berberske žene kojima je to način za postizanje emancipacije i samostalnosti. Fizički najzahtevnija radnja u postupku tradicionalne proizvodnje arganovog ulja je razbijanje jezgara, najčešće uz pomoć dva kamena. Semenke se izdvajaju, blago proprže (u savremenoj proizvodnji za kozmetičku industriju najkvalitetnija ulja su od neprženih semenki argana), potom se melju u pastu uz dodatak malo vode u kamenim prešama. Tako dobijena pasta se ručno cedi, pa se na taj način odvija ekstrakcija ovog blagotvornog biljnog ulja.

način upotrebe:
Naneti par kapi seruma na suvu ili vlažnu kosu. Ne ispirati.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.