Početna strana > Kozmetika i higijena

Sidha - šampon od cveta hibiskusa 180 ml

Cena: 437.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1211009
Robna marka: Herbal Shampoo
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 180ml

Sidha šampon od cveta hibiskusa.


zemlja porekla: Indija

svojstva:
Cvet i list hibiskusa se od davnina koriste za kozmetičke tretmane. Posebno je popularan i cenjen u indijskoj tradicionalnoj medicini (ajur vedi) i kineskoj narodnoj medicini.

U Indiji je najpoznatiji crveni hiskus ( Hibiscus rosa- sinensis). Njegova svojstva su vrlo korisna za negu kose i kože glave i odlično je sredstvo za prevenciju problema kao što su  perut i opadanje kose.

Hibiskus deluje  na kožu glave umirujuće i hladeće, što je od velike koristi kod perutanja i osipa. Koristan je kod seboreje, jer ima stežuće delovanje, a pomaže i u redukciji lučenja masnih žlezda i prekomernog mašćenja kose i kože glave. Smanjuje preterano ljušćenje kože, svrab i crvenilo kože glave. Uklanja toksine, stimuliše cirkulaciju kože glave i tako  pomaže snabdevanje osnovnim hranjivim materijama. Odličan je zaštitnik od efekata zagađenja iz vazduha, kojima smo neprestano izloženi, koji imaju razorno dejstvo na dlaku, koren dlake i kožu glave. Sprečava opadanje, pucanje krajeva i prevremeno sedenje kose. Popravlja opšte stanje i izgled kose. Čuva volumen i prirodnu boju kose. Podstiče rast zdrave i guste kose.
 
Na šta treba obratiti pažnju?
Kosa  ima u oko 85% svog sastava kompleks proteina koji se zove keratin, a ostali sastojci su voda, lipidi i pigment melanin sa tragovima minerala kao što je kacijum, magnezijum, bakar, fosfor, silikon, itd. Kada se kosa ne ishranjuje pravilno gubi svoje korisne i važne sastojke, a time i zdrav izgled, gustinu, lepotu i sjaj.
Razlozi za to su: šamponi na hemijskoj bazi, zagađivači iz vazduha, fizička slabost, nepravilna ishrana, stres, boje za kosu, minival, preparati za ispravljanje kose, genetsko nasleđe.
 
• za one koji žele da znaju više:
Hibiskus je biljka iz porodice Malvaceae, a u narodu je poznat  kao „japanska ruž''. Iako se gaji u celom svetu prirodno stanište hibiskusa su topli i umereni, suptropski i tropski regioni. Poreklom je sa prostora današnje Indije i Kine.

Smatra se da je u Evropu stigao tokom 1731. godine,  po povratku biologa sa istraživačkih pohoda iz Azije. Uglavnom se uzgaja kao ukrasna biljka, ali takođe je poznat i lekovit čaj od hibiskusa, a ne zaostaje ni njegova popularnost u kozmetiškoj industriji.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.