Početna strana > Med, džem i razne poslastice

Skrob od tapioke (organski proizvod) 200 gr

Cena: 101.00 rsd
Šifra: 4511004
Robna marka: Bio Špajz
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 200 gr

Skrob-brašno od tapioke (organski proizvod). Najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Zbog svoje izuzetno glatke i fine teksture koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa.

 

zemlja porekla: Tajland

 

• podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod.
Broj sertifikata: P-362/13-18-05
Kontrolna sertifikaciona organizacija: Organic control system 
Kliknite ovde ukoliko želite da znate više o tome šta je to organska proizvodnja.

• svojstva:
Tapioka skrob ili tapioka brašno je bele boje, neutralnog ukusa. Tapioka je skrob koji se dobija iz korena biljke kasava (Manihot esculenta), poreklom iz Brazila. Portugalski i španski istraživači su je prvi put doneli u Evropu, odakle se proširila na Indiju, Afriku i Aziju. 

S obzirom da je u pitanju skrob, gotovo 100% sastava čine ugljeni hidrati, bez zasićenih masti, proteina i natrijuma. Ugljeni hidrati su osnovni izvor energije i treba da čine najveći deo dnevnog unosa kalorija. Unosom dovoljne količine ugljenih hidrata osigurava se visok nivo energije za aktivnosti tokom celog dana.

Pored ugljenih hidrata, tapioka sadrži i manje količine gvožđa, neophodnog za normalno funkcionisanje ljudskog tela i kreiranje crvenih krvnih zrnaca.

•način primene:

Tapioka ne utiče na boju, miris i ukus jela, pa se može koristiti za slatka i slana jela i nalazi primenu u povećavanju gustine umaka, supa, preliva i fillova, kao i u pudinzima. Ima snažnu sposobnost zgušnjavanja, čak i na nižim temperaturama, tako da je odlična opcija za zgušnjavanje ,u zadnji čas'. 

Za zgušnjavanje sosova i variva, koristiti 1 supenu kašiku skroba od tapioke na oko 230ml tečnosti. 

Prednost tapioke u odnosu na npr. kukuruzni skrob je ta da prilikom zamrzavanja i odmrzavanja ne menja strukturu.

U kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, posebno pirinčanim, bademovim i kokosovim daje najbolje rezultate i hrskavu koricu pecivima. 

Često se koristi u proizvodima bez glutena, jer poboljšava teksturu i vlagu.


• napomena:
Tapioka je biljka prirodno bez glutena i njeno brašno se često koristi u receptima za obolele od celijakije. Ovo pakovanje brašna-skroba od tapioke ne poseduje bezglutenski sertifikat što znači da iako je prirodno bez glutena moglo je tokom proces proizvodnje i pakovanja biti kontaminirano minimalnim količinama glutena, te se ne preporučuje osobama koje pate od celijakije.

 

 

 *Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.