Sastojci

  • 1 šolja mungo pasulja,
  • nekoliko kašika šećera ili slada,
  • voda.
Prepare Time

sastojci:
1 šolja mungo pasulja, nekoliko kašika šećera ili slada, voda.

način pripreme:

Mungo pasulj smatra se namirnicom koja hladi organizam i zato se posebno preporučuje za dane velikih vrućina. Ova supa može se jesti i hladna i topla. 
Ukoliko želite da kraće kuvate mungo pasulj, potopite ga preko noći ili na makar tri sata, pa ga tek onda kuvajte. Ako prethodno ne potopite pasulj za kuvanje će vam biti potrebno od sat do sat i po vremena.
Ovaj recept koristite samo kao vodič, jer mnoge njegove delove možete prilagoditi svom ukusu i različitim okolnostima

Jednu šolju pasulja prelijte sa oko 3 do 4 šolje vode i stavite da provri. Kada provri dodajte šećer (dve ili više kašika šećera) i neka lagano vri još 45 minuta ili oko sat vremena.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.

Kupite sastojke potrebne za ovaj recept