Smesa za beli hleb (bez glutena) 1 kg
|
pakovanje od 1 kg
Smesa za hleb (bez glutena) - proizvedeno od strogo kontrolisanih sirovina.
zemlja porekla: Srbija
• sastojci:
Kukuruzni skrob, kukuruzno brašno, krompirov skrob, pirinčano brašno, zgušnjivač guar guma.
• način pripreme:
Smesa za hleb 300 gr, kvasac 15 gr, so 6 gr, šećer 12 gr, ulje 3 kašike, mlaka voda 270 ml.
U posudu za mućenje sipati smesu, vodu, kvasac, so, šećer, i ulje. Mutiti mikserom oko 3 minuta do dobijanja glatkog testa. Posudu prekriti folijom (da se površina ne bi osušila) i ostaviti u toploj prostoriji oko 25 minuta. Premesiti testo kašikom, prebaciti ga u uljem podmazan kalup, prekriti folijom i ostaviti da raste još 30 minuta.
Ugrejati pećnicu an 230 stepenic C. Premazati površinu testa masnoćom i vodom i peći hleb oko 35 minuta.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.