Početna strana > Čajevi i zdravi napici

Sojin napitak u prahu - vegan (sojino mleko) Zajic 300 gr

Cena: 240.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1902025
Robna marka: Zajic
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 300 gr

Sojin napitak u prahu, bez sastojaka životinjskog porekla.

 

•sastojci:
Glukozni sirup u prahu, proizvodi od soje 35% (delimično hidrogenizovano sojino ulje, sojin protein), zaslađivač maltitol, modifikovani kukuruzni skorb, kalcijum (kalcijum karbonat), stabilizator E340, aroma, kompleks vitamin (vitamin C (askorbinska kiselina), E (D- tokoferol), B6 (pirdoksin-hidrohlorid), B1 (tiamin-mononitrat), B2 (riboflavin), B12 (cijanokobalamin), niacin (nikotinamid), pantotenska kiselina (kalcijum –D – pantotenat), folna kiselina (pteroilmonoglutaminska kiselina), biotin (D-biotin)), emulgator E471, boja karoten.

•svojstva:
Raznolika i uravnotežena ishrana jedan je od najvažnijih činjenica koje utiču na ukupno blagostanje organizma.Uključivanje ZAJÍC napitka u prahu u ishranu donosi mnogobrojne prednosti. Biljni napitak u prahu ZAJÍC je zdrav i lako svarljiv proizvod visoke nutritivne vrednosti. Proizvedeno od genetski nemodifikovanog zrna i predstavlja izvor proteina, vitamina, minerala i ugljenohidrata koji sporo sagorevaju. Ne sadrže holesterol, laktozu i gluten. Obično se koriste tamo gde se koristi i obično kravlje mleko. Ne preporučuju se kao zamena za kravlje mleko za decu ispod 3 godine.

Sojin napitak ZAJÍC VEGAN je dugotrajno , sterilisano I homogenizovano sojino mleko u prahu obogacen je kalcijumom i kombinacijom 10 važnih vitamina (vitamin C – deluje antioksidativno na organizam, E- neophodan je za pravilno formiranje vezivnog tkiva , B6 – neophodan za pravilno funkcionisanje metabolizma kao i za stvaranje krvnih ćelija , B1 – važan za zdravlje nervnih ćelija I za stvaranje DNK i RNK, genetskog materijala organizma, B2 – neophodan za oslobađanje energije u svakoj ćeliji organizma, B12 – vitamin značajan za rast, energiju I nervne ćelije, Biotin – obezbeđuje pravilan rast, Pantotenska kiselina – Koristi se u lečenju zapaljenskih procesa gastrointestinalnog trakta, opekotina i rana koje teško zarastaju, Niacin – utiče na psihičko zdravlje, detoksikuje organizam od raznih štetnih hemikalija i Folna kiselina – ) te je pogodan za nadopunu vitamina u organizmu.

Koje su prednosti konzumiranja sojinog mleka U PRAHU u odnosu na kravlje mleko?

– sojino mleko sadrži samo biljne proteine; biljni proteini doprinose manjem gubitku kalcijuma,

– sojino mleko ne sadrži laktozu; oko 75% svetske populacije je netolerantno na laktozu,

– samo 0,5% dece je alergično na sojino mleko, a 2,5 % je alergično na kravlje mleko,

– sojino mleko smanjuje holesterol,

– sojino mleko ne sadrži hormone dok kravlje mleko može sadržati prirodne ali i sintetičke hormone koji mogu uticati na ispravno funkcionisanje organizma,

– sojino mleko je bogato izoflavonima; samo jedna šoljica sojinog mleka sadrži oko 20 mg izoflavona. Izoflavoni su fitonutrienti koji se u telu pretvaraju u biljne estrogene, sastojke koji pomažu u sprečavanju širenja raka, snižavaju ukupan nivo holesterola i triglicerida u krvi, tako štite od srčanih bolesti.

Sojino mleko u prahu ZAJIC VEGAN, obiluje prirodnim biljnim estrogenima koji su značajni za regulisanje hormonalnog statusa, posebno kod žena.

Sojini proteini su vrlo poželjan dodatak ishrani jer imaju blagotvoran uticaj na ljudski organizam. Sojini proteini mogu biti odlična zamena za proteine koji se nalaze u mesu. Prednost soje u odnosu na meso ogleda se u tome što njeni proteini nisu povezani sa masnoćama. Zatim, sojini proteini ne samo da su biljnog porekla, već se svrstavaju u kvalitetne proteine jer sardže gotovo sve aminokiseline kojih ima u mesu. Korisni su za razvijanje i održavanje zdrave i čvrste mišićne mase.

Uloga zaštitnih hranljivih sastojaka (minerala i vitamina), koji se nalaze u proizvodima od soje, takođe je veoma značajna za organizam. Među vitaminima posebno su zastupljeni vitamini B i E grupe, a od minerala tu su kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.

•način pripreme:
Priprema ZAJÍC napitaka u prahu je brza i jednostavna. Pomešajte 25 g, 2 velike kašike ili 6 malih kašičica napitka sa 250ml vruće vode.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.