Početna strana > Makrobiotika > Alge

Spirulina - plavozelena alga (300 tableta)

Cena: 720.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1428003
Robna marka: Natura aucta
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 300 tableta (150 gr)

Spirulina - plavozelena alga, jedan od najkompletnijih izvora hranljivih materija.


zemlja porekla: Kina

• svojstva:

Poznato je da je spirulina najbogatiji izvor beta karotena (sadrži ga deset puta više nego šargarepa). Istraživanja pokazuju da je beta karoten najdelotvorniji nutrijent u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju stanice, ubrzavaju starenje i povećavaju rizik od raka.

Osim beta karotena spirulina sadrži zeaksantin - snažan antioksidans koji ima 8 puta jače delovanje od beta karotena. Zeaksantin  deluje zaštitno na nervni sistem, mozak i oči. Spirulina je vrlo delotvorna i protiv trovanja teškim metalima, jer deluje poput prirodnog kelata. Spirulina veže za sebe teške metale, a zatim ih izbacuje iz organizma.

Korisna je i kod prekomerne težine jer daje osećaj sitosti i smanjuje nivo holesterola. Štiti pankreas i stanice koje proizvode insulin, čime stabilizuje šećer u krvi te pomaže u prevenciji dijabetesa. Blokira proizvodnju interleukina 4, koji sudeluje u nastanku alergijskih reakcija.

Studije su pokazale njenu neverovatnu moć u suzbijanju upala u telu, što je važno za prevenciju i lečenje artritisa i mnogih drugih upalnih bolesti.
Takođe je poznato da povećava energiju, ublažava stres, nesanicu, anksioznost i depresiju.

Spirulina smanjuje apetit i ubrzava metabolizam, zbog čega je idealna namirnica za mršavljenje. Ova alga bogata je belančevinama - sadrži više proteina nego meso! Zbog toga je odlična dopuna ishrani za vegetarijance i vegane.

• način upotrebe:

Preporučena doza od 9 tableta, sadrži 2250 mg spiruline.

• napomena:
Ovaj proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.