Spirulina - plavozelena alga 300 tableta 75 g

Šifra: 1428002

 

981,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Kontaktirajte nas da proverite mogućnost za naručivanje ovog proizvoda
Robna marka: San Sebastian
Zemlja porekla: Kina
Pakovanje: 75 g

Spirulina - plavozelena alga, jedan od najkompletnijih izvora hranljivih materija.

• svojstva:

Spirulina je jedna od najbogatijih i najkompletnijih izvora hranljivih materija. Koristi se za poboljšanje stanja kardiovaskularnog sistema, mozga i očiju, jačanje imuniteta, povećanje energije, pročišćenje organizma, smanjenje telesne težine. Sadrži visok nivo proteina i beta-karotena, bogat je izvor GLA (gamalinolenske kiseline). Spirulina obezbeđuje i optimalan nivo vitamina, minerala, antioksidansa, enzima.
Spirulina je plavozelena alga u obliku spirale. To je jedan od najstarijih oblika fotosintetskih životnih formi koje stvaraju kiseonik i koje su omogućile evoluciju viših oblika života u prirodi. Spirulina je besmrtan organizam koji se obnavlja već 3 milijarde godina i sadrži mudrost i iskustvo prirode upisane u svom DNK. Spirulina je najpotpuniji i najmoćniji izvor hrane u svetu.
To je bogat izvor hranljivih materija u koncentracijama većim od bilo koje hrane, povrća, voća, semenja ili biljaka i ima brojne koristi za ljudski organizam. Jača imunitet, hrani, čisti, obnavlja, podmlađuje i štiti od bolesti. Spirulina je 100 % prirodna, bez konzervansa, lako svarljiva, pogodna je za upotrebu za sve uzraste i odlična zamena za veštački proizvedene minerale i vitamine.


Aktivni sastojak: spirulina 9-15 tableta (dnevna doza)* 2250-3750 mg
% PDU * - preporučeni dnevni unos nije utvrđen.

Proteini i aminokiseline: Spirulina sadrži visokokvalitetne biljne proteine (oko 63%) 3-4 puta više od govedine i 5 puta više od jaja. Ovi proteini su biološki kompletni jer sadrže sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

Vitamini: Spirulina sadrži pun spektar vitamina u savršeno uravnoteženoj skali. U velikim količinama sadrži beta karoten (vitamin A) – snažan antioksidans koga ima 39 puta više nego u šargarepi. Sadrži sve vitamine B Grupe, a posebno je bogata vitaminom B-12 znatno više od bilo koje druge hrane, zatim ima vitaminima B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5 (pantotenska kiselina), B-6 (piridoksin) , B-7 (biotin), B-9 (folna kiselina) i ima vitaminima C i K.

Minerali: Tokom rasta Spirulina upija gotovo sve minerale neophodne za ljudski organizam. Posebno je bogata gvožđem – sadrži ga čak 23 puta više nego spanać, kalcijumom – 300% više nego mleko, a sadrži i cink, selen, magnezijum i fosfor.

Esencijalne masne kiseline: Spirulina sadrži neophodne Omega 3 i 6 masne kiseline, uključujući i GLA (gama linolenska kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku, što pomaže razvoju dece i poboljšava rad srca.

Pigmenti: Spirulina je jednostavno paleta prirodnih pigmenata koji pomažu sintezu enzima potrebnih za regulisanje metabolizma. Najvažniji pigment u Spirulini je fikocijanin koji stimuliše i jača imuni sistem. Ima u izobilju i hlorofila koji je odličan prečistač tela i zove se “zelena krv” zbog sličnog sastava hemoglobina u krvi.

Karotenoidi: Spirulina sadrži kompleks alfa, beta i gama karotenoida – prirodnih antioksidanata koji rade u sinergiji i obezbeđuju moćnu zaštitu tela.

Podmlađuje organizam. Poboljšava rad srca. Moćan tonik za imuni sistem. Za odličnu nutriciju u trudnoći. Predmenstrualni sindrom i spirulina. Poboljšava vid. Bolji rad digestivnog sistema. Poboljšava rad mozga

• način upotrebe:

Uzimati 3-5 tablete dva puta dnevno, preporučuje se između ili pre obroka.
Napomena:  Ovaj proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu.
Aktivni sastojak: spirulina, 1 tableta 250 mg

pakovanje od 300 tableta (75 g)
zemlja porekla: Kina

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije