Sastojci

  • 500 ml vode ili povrtnog temeljca (može i iz kocke),
  • 1 kašika suncokretovog ulja,
  • 2 čenja belog luka sitno seckanog,
  • malo đumbira sitno seckanog,
  • pola kašičice mlevenog korijandera,
  • pola kašičice mlevenog turmerika,
  • prstohvat himalajske soli,
  • 200 gr tikvica naseckanih na kockice,
  • 85 gr brokolija,
  • 100 gr raštana nasečenog na trake,
  • 1 isceđena limeta,
  • malo peršuna
Prepare Time do 15 minuta
1. U dubok tiganj sipajte ulje, dodajte beli luk, žumbir, korijander, turmerik i so, propržite na srednjoj vatri oko 2 minuta, a potom dodajte 3 kašike vode-povrtnog temeljca kako bi začini imali dovoljno vlage.
2. Dodajte tikvice, promešajte dobro, takod a se začini ravnomerno rasporede.Pržite oko 3 minuta. Dodajte 400 ml vod-povrtnog temeljca i ostavite oko 3 minuta da provri.
3. Dodajte brokoli, raštan i sok limete, kao i ostatak vode-povrtnog temeljca. Ostavite da se kuva još 3-4 minuta ili dok svo povrće ne smekša.
4. Sklonite sa vatre i dodajte naseckani peršun. Sipajte sve u blender i miksajte dok smesa ne postane glatka. Ova krem čorba je divne zelene boje sa tamnozelenim pegicama od raštana :). Ukrasite peršunom i limetom.

Potrebne sastojke možete da kupite u našoj internet prodavnici:
Kocka za supu (organski proizvod) 84 gr
Suncokretovo ulje (organski proizvod) 500 ml
Zejtin - suncokretovo hladno presovano ulje 1 l
Korijander (mleveni) 15 gr
Kurkuma 100 gr
Sitna himalajska so
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.