Početna strana > Osnovne namirnice

Sušeni sremuš 70 gr

Cena: 147.00 rsd
Šifra: 3854085
Robna marka: Herbico
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 70 gr

Sušeni sremuš.

zemlja porekla sirovine: Srbija

• svojstva:
Sremuš ili divlji beli kum (Allium Ursinum) je zeljasta biljka belih cvetova. Raste na vlažnim livadama, kao i u četinarskim i listopadnim šumama.
Sveži, mladi listovi sremuša beru se u proleće, a podzemne lukovice se skupljaju tokom leta i jeseni.

Sremuš se preporučuje u lečenju arterioskleroze, može umanjiti visok pritisak. Takođe, smanjuje količinu lipida i deluje kao antioksidans. Korišćenje sremuša savetuje se i u slučaju raličitih želudačnih tegoba, bolesti jetre, bolesti disajnog sistema (bronhitis i astma...) - pospešuje izbacivanje viška sluzi i omogućava iskašljavanje.

Pomaže kod prehlada, jer ima baktericidno i viricidno dejstvo. Sremuš pomaže i lečenje rana koje sporo zarastaju, ako se premažu svežim sokom od sremuša.

za one koji žele da znaju više:
Tinktura od sremuša
Sitno iseckanim listovima ili lukovicama rastresito se napuni boca do grlića i potom se prelije rakijom jačine do 40%. Boca se do 14 dana drži na suncu ili na toplom. Dnevno popiti 14-15 kapi sa malo vode.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.