Sastojci

  • Pola šolje soja sosa,
  • pola šolje mirina (slatkog pirinčanog vina).
Prepare Time
Sipajte sastojke u šerpu. Dobro promešajte. Stavite šerpu na laganu vatru i nekoliko minuta mešajte. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi. Sipajte u čistu bocu i držite u frižideru.

Napomena:
Umesto mirina možete koristiti i mešavinu sakea i šećera (sake:šećer = 3:1).
Kao za;ini u terijaki sosu često se nalaze i đumbir i beli luk.
Terijaki je ime sosa, ali i ime kojm se označava tradicionalni japanski način pripreme hrane u kojem se riba ili meso prvo mariniraju u terijaki sosu a zatim peku ili prže.

Potrebne sastojke možete kupiti u našoj internet prodavnici:
Tamari soja sos Mitoku 200 ml
Mirin 200 ml
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.