Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani > Lekovita ulja i sirća

Ulje fenela 20 ml

Cena: 1420.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1212014
Robna marka: Probotanic
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 20 ml

Premijum ulje fenela (Foenculum vulgare) - 100% čisto esencijalno ulje.

zemlja porekla: Indija

svojstva:
Posebno se preporučuje ženama. Podstiče stvaranje estrogena i balansira hormone. Ublažava simptome menopauze i PMS-a. Reguliše nepravilne i bolne menstruacije. Pomaže uklanjanju viška kilograma i celulita na prirodan način, prirodno povećava grudi.

Daje osećaj sitosti i ima dijuretski učinak. Detoksikuje i tonira jetru i slezinu. Pomaže kod nadutosti, mučnine, loše probave i zatvora.

Fenel je bila izuzetno popularna biljka u drevnoj Kini, dok je na zapadu u srednjem veku poznata kao “Fenkle”. Egipćani i Rimljani su verovali da fenel čini ljude dugovečnima, daje snagu, kao i da tera duhove. Očigledno je da su stari narodi imali prilično široku lepezu primene ove biljke. Danas se koristi za probavne smetnje, kao što su nadutost, zatvor, kolike, mučnina, dijareja, anoreksija, dispepsija i štucanje. Takođe se koristi u slučajevima gojaznosti, jer se promiče da je prisutan osećaj sitosti. Ovo ulje ima diuretski učinak koji pomaže u otklanjanju celulita. Tradicionalno kod naših naroda koristi se za podsticanje proizvodnje estrogena, balansiranje hormona i podržavanje probave.

Ovo ulje pored svoje ogromne tradicionalne vrednosti ima široku primenu u današnjem vremenu. Jedno od interesantnijih istraživanja govori da ovo ulje povećava grudi kod žena i da pomaže u proizvodnji mleka, a sve to zbog aktivnog učešća u proizvodnji hormona estrogena. To će svakako biti zapaženo u javnosti i erovatno je da će u godinama koje slede žene koristiti ulje fenela kao alternativu estetskim  Intervencijama.

 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.