Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani

Ulje od crnog kima 30 ml

Cena: 325.00 rsd
Šifra: 2002002
Robna marka: Granum
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 30 ml

Veoma blagotvorno deluje na alergije, astmu i jača imunitet. Koristi se u cilju poboljšanja probave, suzbijanja raznih infektivnih bolesti, pomaže izlučivanje mleka, njime se teraju i insekti.

zemlja porekla: Srbija

• svojstva:
Prema najnovijim istraživanjima Dr Petera Šlajhera (Dr Schleicher) obavljenim u Nemačkoj, ulje crnog kima (Nigella Sativa), sadrži vredne polinezasićene masne kiseline i oko 100 različitih aktivnih sastojaka, npr.: nigelon koji opušta mišiće i širi bronhije - veliko olakšanje za astmatičare; timocinon pojačava lučenje žuči, ublažava preveliku kiselost organizma, smanjuje holesterol, i pomaže kod problema probave; iz gama-linoleinske kiseline, telo proizvodi moćnu protiv-upalnu i protiv-alergijsku supstancu prostaglandin E1 (PGE1), a arašidna kiselina, proizvodi prostaglandin E2 (PGE2) koji pokazuje jako bronho-opuštajuće delovanje, ima i terapeutsko delovanje kod alergijske astme.

Svi ovi sastojci objašnjavaju fantastičan učinak koji ima ova biljka jer je poznato njeno blagotvorno dejstvo i na dermatološke probleme, ekcem posebno. Takođe ima antibakterijsko i fungicidno dejstvo, sprečava gojaznost, opadanje kose, jednom rečju, povoljno deluje na zdravlje organizma u veoma širokom spektru.

Savremene loše navike u ishrani, zagađena sredina i stres razaraju naš imunološki sistem. Ovo oslabljenje imuniteta dovodi do bolesti kao: alergije , atopic ekcema (Neurodermitis), psorijaze, bronhijalne astme, bronhitisa i problema debelog creva. Dobar imunološki sistem uništava mnoge štetne mikrobe i bolesti se više na javljaju. Hrana oplemenjena uljem crnog kumina ili kao terapija kroz period od minimalno 2-6 meseci kombinovana sa zdravim načinom života uništava simptome bolesti i čak sasvim leči od bolesti.

•način primene:
- Astma, polenska alergija, kašalj: Protrljati leđa i grudi uljem crnog kima. Piti po jednu kašičicu posle obroka tri puta dnevno. Inhalirati se nad vrelom vodom u koju je dodata jedna kašicica ulja.
- Prehlade, grip i sinuzitis: 1 kašicica ulja tri puta na dan. Inhalirati se nad vrelom vodom u koju je dodata 1 kašičica ulja.
- Stomačni problemi: Piti 1 kašičicu dnevno do nestanka simptoma.
- Proliv: 1 kašičica sa jogurtom dva puta dnevno.
- Glavobolja: Trljati celo i slepoočnice uljem. Piti pola kašičice nakon obroka 3 puta dnevno.
- Visok krvni pritisak: Piti jednu kašičicu dnevno rastvorenu u neki topao napitak.
- Zdrav ten: Utrljati pola kašičice ulja po celom licu. Umiti se hladnom vodom.
- Imunitet: 1 kašičica dnevno

•za one koji žele da znaju više:
Na Istoku crni kim su nazivali „kalinji“, što je izvorna verzija imena na drevnom sanskritu, zabeležena još pre 5.000 godina u ajurvedskoj medicini . U Bibliji pominjan kao kumin. Ulje crnog kima (Nigella sativa) koristili su kao čudotvorno sredstvo egipatski faraoni. U Indiji ga i danas koriste i kao začin i kao lek.
Tokom hiljada godina korišćen je u borbi protiv žutice.
Prema rečima proroka Muhameda – leči sve osim smrti!

Kompanije Suncokret iz Hajdukova bavi se proizvodnjom visokokvalitetnih ulja, sirća i kozmetike. Deo proizvoda ima i sertifikate biološkog uzgoja. Suncokret iz Hajdukova je dobitnik mnogih nagrada i priznanja kvaliteta.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.