Početna strana > Osnovne namirnice > Ulje, sirće, soja sos

Ulje od koštica grožđaYbarra 1 l

Cena: 727.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 2003007
Robna marka: Ybarra
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 1 l

Ulje od košticagrožđa je potpuno prirodan proizvod. Ima blagotvorno dejstvo jer može da: snižava krvni pritisak, leči vene i arterije, sprečava oštećenje ćelija od zračenja i trovanja, leči hemoroide, reguliše nivo HDL i LDL holesterola.

•svojstva:
Ulje semenki grožđa bogato je antioksidansima. U istraživanjima iz 1993 godine pokazano je da je kod ispitanika koji su trošili 43gr ovog ulje dnevno, u roku od tri nedelje došlo do značajnog porasta HDL (,,dobrog holesterola’’) a sniženja LDL ("lošeg holesterola"). Ova sposobnost ulja semnki grožđa ukazuje na sposobnost ovog ulja da umanjuje mogućnost srčanog udara.

•način primene:
Koristi se za salate, marinade, prženje, kao masažno ulje, za opekotine od sunčanja, za negu kose, kao krema za lice, usne i ruke.

Visoka tačka dimljenja čini ovo ulje pogodnim za duboko prženje. Ovo je ulje prijatnog ukusa koji podseća na jezgraste plodove. Njegova kalorična vrednost je slična drugim jestivim uljima, no kako su manje količine dovoljne ono se može primenjivati u malo masnim dijetama (dnevna doza je 25gr dnevno).

Ovo je ulje čest sastojak proizvoda namenjenih nezi oštećene  kože, ili kože izložene stresu, zato što ovo ulje poseduje regenerativne sposobnosti koje omogućuju bolje funkcionisanje procesa hidratacije. Naročito je delotvorno za obnavljanje kože oko očiju. Pokazalo se efikasnim i u nezi strija. Koristi se i kao podloga u aromaterapiji.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.