Početna strana > Kozmetika i higijena

Ulje od noćurka 30 ml

Cena: 434.00 rsd
Šifra: 2005002
Robna marka: Granum
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 30 ml

Ulje semenki žutog noćurka koristi se: a/  za unutrašnju primenu po 25 kapi dnevno, b/ u spoljašnjoj upotrebi maže se na obolela mesta.
Potpomaže ravnomerno lučenje hormona i leči bolesti kože prouzrokovane hormonskim disbalansom. Ima antidepresivno delovanje, smanjuje krvni pritisak, smanjuje mogućnost komplikacija kod šećerne bolesti, smanjuje osećaj pregrejanosti usled hiperfunkcije štitne žlezde, povoljno deluje kod nekih slučajeva multipleks skleroze, pomaže kod neurodermatitisa, reumatoidnog artritisa, hroničnog umora, a blagotvorno deluje i na kosu, kožu i nokte.


sastav: semenke žutog noćurka
zemlja porekla: Srbija 

• dejstvo:
Noćurak je biljka koja raste u Americi i Kanadi, a već nekoliko vekova se koristi kao prirodni lek. Naučna istraživanja pokazala su da pomaže kod tegoba u menopauzi, PMS-a, kod menstrualnih tegoba, a takode ima i povoljan efekat na reproduktivno i opšte zdravlje žena. Ulje sadrži dve važne nezasićene masne kiseline: linolnu i gama-linolensku kiselinu (grupa Vitamina F) , koje ljudski organizam nije u mogućnosti da proizvodi. Ove esencijalne masne kiseline su “anđeli čuvari” našeg organizma. Regulišu telesnu težinu, smanjuju krvni pritisak i verovatnoću nastanka krvnih ugrušaka, čime umanjuju rizik od nastanka kardiovaskularnih oboljenja. Ulje noćurka ima i mnoga, zasad još uvek nedovoljno istražena i poznata, blagotvorna dejstva.
Noćurak ima antidepresivno delovanje pa je vrlo koristan kod odvikavanja od alkoholizma koji je često usko povezan s depresijom. Time što smanjuje depresiju ulje noćurka posredno smanjuje i želju za alkoholom. Osim toga ono ima još nekoliko blagotvornih dejstva na organizam: smanjuje mogućnost komplikacija kod šećerne bolesti, smanjuje osećaj pregrejanosti usled hiperfunkcije štitne žlezde, povoljno deluje kod nekih slučajeva multipleks skleroze, pomaže kod neurodermatitisa, reumatoidnog artritisa, hroničnog umora, a blagotvorno deluje i na kosu, kožu i nokte.

Moguća pozitivna dejstva ulje noćurka ima u slučaju: bolova u dojkama (mastalgija), osteoporoze (kada se koristi u kombinaciji sa kalcijumom i ribljim uljem), simptoma PMSa, simptoma atopičnog dermatitisa (ekcema), valunga i noćnog znojenja u menopauzi. 

•za one koji žele da znaju više
Kompanije Suncokret iz Hajdukova bavi se proizvodnjom visokokvalitetnih ulja, sirća i kozmetike. Deo proizvoda ima i sertifikate biološkog uzgoja. Suncokret iz Hajdukova je dobitnik mnogih nagrada i priznanja kvaliteta.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.