Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani

Ulje tamjana (organski proizvod) 10 ml

Cena: 1490.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 2008003
Robna marka: Probotanic
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 10 ml

Premijum ulje tamjana (Boswellia serreta) - 100% čisto esencijalno ulje. Proizvod potiče iz organske proizvodnje, bez dodataka je ili primesa.


zemlja porekla: Indija

podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod.
Broj potvrde: SRB-09/OP SSB3556-03.11.
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Suolo e Salute Balkan
Kliknite ovde ukoliko želite da saznate šta je to organska proizvodnja.

• svojstva:
Regenerativno dejstvo na kožu, smanjuje bore i ožiljke od akni i boginja.
Cenjeno u kozmetici zbog prirodnog lifting efekta i korekcije bora.
Deluje izrazito sedativno, smanjuje anksioznost, depresiju, nervnu napetost, glavobolje, nesanicu.
Ublažava upalne procese kod Kronove bolesti, ulceroznog kolitisa, artritisa.
Jača imuni sistem stimulišući aktivnost leukocita.
Pokazuje protivtumorsku aktivnost zahvaljujući bosveličnoj kiselini.
Mukolitičko i ekspektorantno delovanje ga čini odličnim izborom za sve vrste respiratornih infekcija.
Poseduje sladak, topao i dubok miris koji popravlja raspoloženje i opušta, idealan za meditaciju.

 Tamjan je smola drveta Bosvellia koje raste u Severnoj Africi, Bliskom istoku i delovima Azije. Ulje tamjana dobija se vodenom destilacijom suve smole. Mirisnu smolu tamjana oduvek su upotrebljavali mnogi narodi – za njena svojstva se zna već 5000 godina. Prvobitno se upotrebljavao za dimljenje u religioznim obredima starih naroda. Još Hipokrat je preporučivao žvakanje tamjana sa medom protiv kašlja i plućnih bolesti. Arapski lekari su ga koristili za zaustavljanje krvarenja i lečenje rana.  Nađeno je u grobnici kralja Tutankamona, a pominje se i u priči rođenja Hristovog, kao poklon jednog od mudraca koji su došli da vide novorođenog spasitelja. Jedna od tajni lepote egipatske kraljice Kleopatre bilo i ulje tamjana zahvaljujući kojem je njeno lice odavalo utisak večite mladosti i besmrtnosti. Kako ga nije moguće kultivisati i uzgajati jer raste samo na svom staništu,tamjan je i danas vrlo cenjen.Naučnici danjašnice sve više otkrivaju mnoge medicinskekoristi koje pruža ova supstanca. To objašnjava zašto je nekada vredeo koliko i zlato.

Upotreba tamjana u savremenoj medicini
Tajna lekovitog dejstva aromatične smole i ulja tamjana je bosvelična kiselina. Početna klinička istraživanja na ljudima pokazala su uverljiv rezultat potvrđujući korist tradicionalne upotrebe tamjana. Ekstrakti tamjana su bili delotvorni kod pacijenata koji su patili od reumatoidnog artritisa, Kronove bolesti, ulceroznog kolitisa i astme. Bosvelična kiselina, jedna od glavnih komponenti  tamjana, pokazuje i antitumorsku aktivnost. Deluje kroz nekoliko mehanizama koji sprečavaju proliferaciju ( širenje ) ćelija karcinoma. Kroz mnogobrojne oglede nisu zapažene neke značajnije nuspojave. Novija toksikološka i siguronosna istraživanja potvrdila su da ekstrakti tamjana  imaju širok siguronosni spektar, kako u spoljašnjoj, tako i u internoj primeni.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.